جستجو
التهاب

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی می‌باشد.

التهاب دوره کودکی می‌تواند عامل افسردگی در بزرگسالی باشد

پژوهشگران آلمانی در بررسی جدیدی نشان داده ‌اند که التهاب و عفونت در دوره کودکی می‌ تواند عامل بروز افسردگی و روان‌پریشی در بزرگ سالی باشد، به عبارتی بیماری های جسمی که در کودکی بی اهمیت از کنار آن ها گذشته می شود می تواند باعث بروز مشکلاتی روحی و روانی در بزرگ سالی فرد بشود.

هیچگاه نباید از کنار مشکلات و بیماری ها به آسانی گذر کرد، این بیماری ها چه جسمی باشند چه روحی و در هر سنی که بروز پیدا کنند باید به درستی خوب شوند و از بین بروند وگرنه می توانند باعث مشکلات جدی تری در آینده فرد باشند.

بسیاری از پژوهش‌ ها نشان می ‌دهند که عفونت، التهاب و تغییرات متابولیک در اوایل زندگی، می‌تواند به بروز اختلالات روانی منجر در بزرگ سالی یا حتی در همان دوران کودکی شوند. این موضوع شاید به واسطه تأثیر اختلالات بر مغز در دوره ‌های بحرانی رشد آن پیش آید.

برای همین والدین باید توجه زیادی به بیماری های مختلف که ممکن است برای کودک شان ایجاد شود داشته باشند و با مراجعه بع دکتر متخصص هر بیماری، تمام مراحل درمان و دوره نقاهت بیماری را با موفقیت پشت سر بگذارند.

رابطه پیچیده التهاب با رشد مغز

پژوهش ‌های پیشین نشان داده‌ اند که عفونت‌ های دوره کودکی ممکن است با پیشروی اختلالات روانی به ‌ویژه اختلالات روان‌ پریشی مانند اسکیزوفرنی مرتبط باشد. سایر پژوهش‌ ها، نشانگر های التهاب در دوران کودکی و نوجوانی را با افزایش میزان افسردگی و روان‌ پریشی در بزرگ سالی مرتبط دانسته ‌اند. با وجود این، چنین ارتباطاتی بسیار پیچیده به نظر می ‌رسند و با نشانگر های التهابی خاصی همراه هستند.

همچنین این پژوهش، ارتباط میان تغییرات متابولیک و اختلالات روانی را پیشنهاد می کند. به نظر می ‌رسد که افزایش شاخص توده بدنی و چربی بدن، با افزایش خطر افسردگی مرتبط باشد؛ در حالی که شاخص توده بدنی پایین ممکن است به افزایش خطر اختلالات روان ‌پریشی منجر شود. سایر پژوهش‌ ها نشان می ‌دهند جوانانی که به اختلال در تعادل گلوکز-انسولین مبتلا هستند، ممکن است در معرض افزایش خطر روان ‌پریشی در آینده قرار داشته باشند. این در حالی است که افسردگی می‌تواند به اختلال در تنظیم گلوکز-انسولین منجر شود.

داشتن بدنی متناسب فقط برای زیبایی نیست، چاقی و یا لاغری بیش از حد فقط ضرر های جسمی را به دنبال ندارد بلکه به غیر از مشکلات جسمی که چاقی یا لاغری زیاد می توانند ایجاد کنند، این دو عامل می توانند طی زمان روی اعصاب بدن و حتی مغز هم تأثیر گذار باشند و باعث بروز مشکلات روانی در فرد نیز بشوند.

التهاب
التهاب

از آن جایی که بیشتر این موضوعات ریشه در کودکی دارد، والدین همواره باید مواظب شرایط جسمی کودک خود باشند. اگر کودکی بیش از اندازه لاغر است نباید بگووید که وقتی سنش بیشتر شود درست می شود و از کنار این موضوع به راحتی بگذرید بلکه به روش های مختلف و صبورانه او را متقاعد کنید که باید بیشتر غذا بخورد.

همین موضوع در مورد چاقی نیز صادق است، بعضی والدین فکر می کنند کودک هر چه بیشتر غذا بخورد و وزنش بیشتر شود برای رشد او بهتر است، در صورتی این گونه نیست و چاقی هم می تواند باعث بروز مشکلات زیادی در فرد بشود.

تغییرات التهابی و متابولیک ممکن است با سایر عوامل مؤثر بر ایجاد اختلالات روانی به ویژه استعداد های ژنتیکی و تجربیات نامطلوب یا بدرفتاری در اوایل زندگی مرتبط باشند. کاپلمن گفت: یافته‌ های این پژوهش نشان می‌ دهند که سطوح بالاتر عفونت، التهاب و تغییرات متابولیک که معمولا در افراد مبتلا به افسردگی و روان‌ پریشی دیده می ‌شوند، می ‌توانند دلیلی برای بروز این اختلالات باشند، نه صرفا پیامد آن.

پژوهشگران خواستار روش ‌های پژوهشی نوآورانه برای ارزیابی ماهیت و مکانیسم ‌های دخیل در این روند هستند. آنها خاطرنشان کردند که بررسی‌ های مداخله‌ ای نیز برای آزمایش کارآیی هدف قرار دادن تغییرات متابولیک ایمنی در اوایل زندگی برای پیشگیری از افسردگی و روان‌ پریشی بزرگسالان مورد نیاز است. برخی از بیماران ممکن است از درمان با داروهای ضدالتهاب سود ببرند، اگرچه آزمایش‌ بالینی این رویکرد تاکنون نتایج متفاوتی را به همراه داشته است.

التهاب
التهاب

“پائولو لیزانو”(Paulo Lizano)، از پژوهشگران این پروژه گفت: به رغم این پیشرفت ‌های قابل توجه، هنوز موضوعات بسیاری ناشناخته مانده ‌اند و بررسی ‌های بیشتری برای افزایش کاربرد بالینی این یافته ‌ها مورد نیاز است.

به طور کلی بسیاری از مسائلی که در بزرگ سالی می تواند برای فرد مشکل آفرین باشد با کمی توجه توسط والدین در کودکی می تواند در کودکی از آن جلو گیری شود.

والدین باید همواره تمام شرایط فرزند خردسال خود را زیر نظر داشته باشند، نباید از کنار بیماری ها حتی هرچند کوچک به راحتی عبور کرد، چراکه بیماری ها می توانند در طی زمان بر روی سلول های مغز تأثیر بگذارند و در بزرگ سالی باعث اخلالات مغزی و روانی در فرد بشوند.

همان طور که بیماری ها می توانند بر سلول های مغزی تأثیر بگذارند به این معنی است چیز های مختلف جسمی می تواند بر مغز تأثیر گذار باشد، به جز بیماری همان طور که اشاره کردیم چاقی یا لاغری فرد نیز می تواند بر روی مغز تاثیر گذار باشد.

این بدان معنی نیست کودک اگر کمی از حالت عادی لاغر تر یا تپل تر بود باید برایش رژیم غذایی تهیه کنید، منظور این است که اگر کودک بیش از حد لاغر یا چاق است باید با مراجعه به متخصص تغزیه شرایط وزنی او را متعادل کنید تا در بزرگ سالی کودک تان دچار مشکلات جسمی و روانی شدید نشود.

 

برای مطالعه بیشتر در مورد التهاب اینجا کلیک کنید