مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه آسیب دیدگان اجتماعی و کسانی که در جامعه مورد آسیب قرار گرفتند و امروز از آنها به عنوان بی خانمان و معتاد و … یاد میکنیم، انسان و خانواده ما هستند، تصریح کرد: اگر مسئولان و تصمیم گیران با این نگاه برخورد کنند حتما شاهد حل آسیبهای اجتماعی خواهیم بود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایران اکونومیست، احمد احمدی صدر در سی و هفتمین همایش ملی روز مددکاری اجتماعی با بیان اینکه در حوزه اجتماعی و موضوعات و مسائل پیچیده اجتماع از این رو که با محوریت انسان دنبال میشود، بسیار پیچیده است لذا ساده انگارانه است فکر کنیم میتوان مسائل اجتماعی را به سادگی بررسی و پایش کنیم، گفت: مسئله انسان چند بعدی و متنوع است، از این رو مسائل اجتماعی هم دارای تنوع زیادی است و اگر در موضوعات اجتماعی به این تنوع توجه نکنیم و ابعاد مختلف را مورد بررسی قرار ندهیم، قطعا نمیتوانیم موجبات سلامت اجتماعی و افزایش تاب آوری جامعه را داشته باشیم.
وی با اشاره به موضوعات اجتماعی مثل بی خانمانها و معتادان در خیابانها گفت: اینها مسائلی است که آسیب تلقی می شود و این آسیب از آنجایی نشات گرفته که از چگونگی مواجهه با موضوعات اجتماعی و پیچیدگی جوامع بشری غفلت کردیم.
احمدی صدر معتقد است، در حوزه اجتماعی حرکت به سمت سلامت جامعه و اجتماع یا به اصطلاح خوب شدن حال شهر و جامعه مستلزم توجه به دو نکته است؛ اول اینکه سیاست گذاری و تصمیم گیری در این حوزه باید با مدیریت یکپارچه و منسجم انجام شود، در غیر این صورت، شاهد تعدد و تکثر مدیران تصمیمگیر خواهیم بود که به نوبه خود بزرگترین آسیب همین موضوع تصمیم گیری و سیاستگذاری در موضوع اجتماعی خواهد بود به عبارت دیگر نه تنها از بروز آسیب جلوگیری نکردیم، بلکه اولین آسیب را ایجاد کردهایم. مطالعات زیادی در این حوزه انجام شده و زحمات زیادی کشیده شده اما امروز شاهدیم که مسایل به سمت آسیب پیش میرود و آسیبهای اجتماعی افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: در آسیب شناسی به این نتیجه رسیدیم که تعدد و تکثر مدیران در حوزه اجتماعی خود بزرگترین آسیب در عدم حل آسیبهای اجتماعی است.
احمدی صدر با تاکید بر اینکه اجتماع متکی بر انسان و مسایل اجتماعی با محوریت انسان و انسان پیچیده به ما حکم میکند به پیچیدگیهای انسان توجه بیشتری کنیم، گفت: اگر میخواهیم مسایل و موضوعات اجتماع را حل و از آسیب جلوگیری کنیم، اما از اصل و اساس انسان غافل شویم که آن توجه به ذات و عظمت انسان است، هرگز نمیتوانیم برای موضوعات اجتماعی راه حل پیدا کنیم.
وی تاکید کرد: اگر میخواهیم کاری برای اجتماع انجام دهیم و تحولی در جوامع بشری و شهر رخ دهد، باید به کرامت انسانی توجه ویژه کنیم و از این غفلت نکنیم.
وی با اشاره به اینکه حتی آسیب دیدگان اجتماعی و کسانی که در جامعه مورد آسیب قرار گرفتند و امروز از آنها به عنوان بی خانمان و معتاد و … یاد میکنیم هم انسان و خانواده ما هستند، تصریح کرد: اگر مسئولان و تصمیم گیران با این نگاه برخورد کنند حتما شاهد حل آسیبهای اجتماعی خواهیم بود.