جستجو

لزوم تغییر نگرش‌های عمومی نسبت به مراجعه به مشاور و روانشناس

لزوم تغییر نگرش‌های عمومی نسبت به مراجعه به مشاور و روانشناس

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد.

روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی به نقل از برنا، یک مددکار اجتماعی گفت: تغییر نگرش‌های عمومی از طریق آموزش به یقین در کاهش مشکلات روانی در جامعه نقش آفرینی خواهد کرد.
عاطفه موسوی مددکار اجتماعی و مشاور در گفتگو با خبرنگار آسیب‌های اجتماعی خبرگزاری برنا، درباره تاثیر نشر غیرمسئولانه اخبار خودکشی موفق یا ناموفق بر افزایش این پدیده گفت: نشر جزئیات دقیق این پدیده شامل روش، مکان و اطلاعاتی از این دست نه تنها در ترغیب فرد آسیب پذیر نقش دارد؛ بلکه از جمله اطلاع رسانی‌های غیر مسئولانه به شمار می‌آید چرا که نوعی از تسهیل این مسیر خطرآمیز برای فرد در معرض خطر تلقی می‌شود.

وی با بیان این که اطلاع رسانی درست و حرفه‌ای، کمکی در راستای آگاهی بخشی جامعه است ادامه داد: شناخت علائم خطر و منابع کمکی نیز بخشی از اطلاع رسانی درست به شمار می‌آید؛ شماره تماس اورژانس‌های روانی یا مراکز مشاوره از جمله این منابع هستند.

لزوم تغییر نگرش‌های عمومی نسبت به مراجعه به مشاور

این مددکار اجتماعی با اشاره به تغییر نگرش‌های عمومی از طریق آموزش افزود: در شرایطی که کسی که قرص مصرف می‌کند دیوانه شناخته می‌شود یا افراد، سطح علمی خود را در حد یک روانشناس دانسته و به این ترتیب از مراجعه به مشاور پرهیز می‌کنند و با جمله «خودم یک پا روانشناس هستم و نیازی به روانشناس ندارم و می‌توانم مشکلاتم را برطرف کنم…» دست به تبرئه خود می‌زنند؛ تغییر نگرش‌های عمومی از طریق آموزش به یقین در کاهش مشکلات روانی در جامعه نقش آفرینی خواهد کرد.

موسوی با اشاره به عبارات مشهور «مگر دیوانه هستم که به مشاور مراجعه کنم؟ یا هیچ روانشناسی نمی‌تواند به من کمک کند و…» تشریح کرد: دقیقا چنین نگرش‌هایی در جامعه، مانع و سد راهی در مسیر افرادی قلمداد می‌شود که از شرایط پرخطری که در آن قرار دارند؛ به منظور نجات خود دست به اقدامات درمانی زدند و حالا باید با چنین دیدگاه‌هایی دست و پنجه نرم کنند.

وی با اشاره به واکنش درست رسانه‌ها و جامعه در مواجهه با خودکشی تصریح کرد: با توجه به این که تمرکز روی عملکرد پیش از حادثه مصداقی از واکنش مسئولانه قلمداد می‌شود؛ از همین رو این واکنش باید با محوریت پیشگیری و آگاهی بخشی صورت بگیرد.

مشکلات روانی قابل بهبود هستند

این مددکار اجتماعی با تاکید بر عدم انتشار جزئیات حادثه یادآور شد: با توجه به این که در خیلی از موارد از فرد خاطی، یک قهرمان و اتفاق رخ داده به عنوان عملکردی شجاعانه یاد می‌شود؛ امید و راهکار‌های مقابله با مشکلات روانی مستلزم برجسته شدن هستند. همچنین افراد در معرض خطر باید به این اطمینان دست پیدا کنند که مشکلات روانی نه تنها قابل بهبود هستند بلکه بسیاری از مشکلات می‌توانند به طور کامل برطرف شوند.

موسوی با اشاره به کمک گرفتن از متخصصان روانشناسی و مددکاران اجتماعی گفت: با توجه به این که فضای امن و حمایتگر خانواده می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش این پدیده ایفا کند؛ از همین رو خانواده نیز باید حساسیت و همدلی بیشتری نسبت به فرد در معرض خطر به خرج دهد.

وی با اشاره به کتمان کامل خودکشی ادامه داد: اگرچه سانسور کل موضوع خودکشی می‌تواند در کاهش احتمال الگوبرداری افراد نقش داشته باشد؛ اما از سوی دیگر، چاقوی خود سانسوری، دسته خود را خواهد برید و این دسته چیزی به جز افزایش این پدیده در نسل جوان نخواهد بود. همچنین افزایش این آسیب در گرو بی‌توجهی، نادیده گرفتن و عدم آسیب شناسی ریشه‌های این بحران است.

این مشاور با اشاره به محور‌های غیرتحریک آمیز و آموزش محور افزود: از سوی دیگر تمرکز و تاکید بر پیامد‌ها و راهکار‌های پیشگیری یا عوامل خودکشی به مراتب رویکرد موفق‌تری نسبت به ارائه اطلاعات غیر مسئولانه خواهد بود.

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *