پیمایش مورد اشاره وزیر فرهنگ و ارشاد مربوط به آذر سال گذشته است، زمانی که بنیاد بازیهای رایانهای با کمی تغییر این آمار را اعلام کرد. به گواه آن پیمایش سرانه مصرف بازیهای دیجیتال در ایران، ۳۵ دقیقه در روز است (البته در صورتیکه بهازای هر ایرانی، سرانه مصرفی مشخص کنیم)؛ و از بُعد جمعیت، از هر صد ایرانی، ۳۸ نفر بازی میکنند. البته باید توجه داشت که بازیکنان، روزانه بهطور میانگین ۹۳ دقیقه بازی میک
تفاوتهای جالب توجهی در طول یک دهه گذشته میان بازیکنان ایرانی شکل گرفته است، از تعداد آنها که دو برابر شده گرفته تا سن بازیکنان که از اکثریت نوجوانان کاسته شده و حالا سالمندان هم به رسته بازیکنان پیوستهاند.
ژانرهای پرطرفدار بازی در ایران، ورزشی، استراتژی، معمایی، تیراندازی و رانندگی است. از نکات جالب توجه این است که برخلاف تصور بسیاری از افراد، بازیهای اکشن، جنگی و مبارزهای در گروه اول علاقهمندیها نیستند.
بازیهای کنسولهای ویدیویی خانگی بسیار جذاب و قوی هستند و بازی کردن در این فضا نیز نیازمند دقت، سرعتعمل و مهارت بالاست. در میان خیل افراد جامعه، به «بازی» به چشم اتلاف وقت نگاه میشود و گیمرها همیشه افرادی «بدوندغدغه» یا «بیکار» تلقی میشوند؛، اما امروز میبینیم که «گیمر» یا بازیکنانی در کشور وجود دارند که با بازی کردن به درآمد خوبی رسیدهاند و در واقع کار تخصصی میکنند.