به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایرنا،احسان میرزایی روز چهارشنبه در حاشیه رونمایی از کتاب طب سنتی اولین کتاب آناتومی تطبیقی طب مدرن و طب ایرانی در جمع خبرنگاران افزود: ایران جزو کشورهای بکر گیاهان دارویی در دنیا است و با توجه به برخورداری از پیشینه غنی و قوی که از یک مکتب درمانی با نام طب سنتی، به صورت تلفیقی در کنار طب مدرن و ظرفیت های مختلف درمانی برای ارتقای سطح سلامت مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اظهارداشت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت طب سنتی نسبت به طب مدرن کم عارضه، در دسترس تر و هزینه آن ارزانتر است، با وجود اقدامات بسیاری که برای تعریف جایگاه طب سنتی در نظام سلامت کشور انجام شده، هنوز جای کار بسیاری در این زمینه وجود دارد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: همچنین براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، طب سنتی مجموعه ای از دانش، مهارت، باورها و تجارب بومی در فرهنگ های مختلف است. در مناطق جغرافیایی مختلف، روش های درمان سنتی متفاوت وجود دارد که در نظریهها و در حیطه درمانی مانند نوع گیاهان دارویی بومی تفاوت دارند.
به گفته میرزایی، در واقع طب سنتی هر کشوری مختص خود آن است و هر چیزی که ما از گذشتگان خود داریم، در قالب طب سنتی ایران تعریف میشود. با توجه به سابقه درخشان علمی طب سنتی، تنوع و گستردگی پوشش گیاهان دارویی بستر بسیار خوب و توانمندی برای احیای طب سنتی و طبیعی وجود دارد.
رئیس اندیشکده پیشرفت و سلامت ایرانیان افزود: از آنجایی که مردم کشورمان به صورت سنتی، علاقهمند به مصرف گیاهان دارویی و درمانهای طبیعی هستند، لازم است این طب توسعه علمی با کمک شرکت های دانش بنیان داشته باشد و نیازمند تحقیق و توسعه فرآوردههای طبیعی، سنتی و گیاهی مبتنی بر دانش بومی طب ایرانی هستیم.
میرزایی تصریح کرد: با توجه به افزایش بیماری های مرتبط با تغذیه ناسالم که زندگی افراد را در معرض خطر قرار داده، باید از داروهای طب سنتی در سبک زندگی سالم بهره برد زیرا امروزه بیماری هایی مانند چاقی، سکته قلبی، دیابت در اثر مصرف نادرست مواد غذایی و رو به رشد بوده و یکی از توصیه های مهم طب سنتی آن است که با بهره گیری از آن از بروز وگسترش هر چه بیشتر بیماری های غیرواگیر جلوگیری شود.
زیاده روی در مصرف گیاهان ممنوع
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت جایگاه طب سنتی در کشور، امروز مشاهده می شود مردم اقدام به تجویز خودسرانه و زیاده روی در مصرف گیاهان در پی بروز هر دردی می کنند، در حالیکه این امر اشتباه بوده و می تواند عارضه ایجاد کند، مراجعه به متخصص طب سنتی برای درمان بسیار ضروریست.
میرزایی خاطرنشان کرد: به همین خاطر به مردم توصیه می کنیم که از تجویز خودسرانه طب سنتی خودداری کنند.
ایران هم اکنون چهارمین کشور تولیدکننده علم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی و صدرنشین این حوزه در دنیا است، ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در این حوزه فعالیت دارند و بزودی پنج پالایشگاه گیاهان دارویی با حمایت معاونت علمی در مناطق خوزستان، مشهد، کاشان و کاشمر راه اندازی می شود.