روز شمار هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در سطح مدارس کشور از ۲۲ تا ۲۸ آبان ماه اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایرنا، کاهش سن اعتیاد در دهه های اخیر در کشورهای مختلف جهان و از جمله ایران، نگرانی تصمیم گیران و متولیان امر مبارزه با مواد مخدر را به دنبال داشته و بر این اساس برنامه های مختلفی برای مقابله با شیوع استعمال مواد مخدر بین جوانان و نوجوانانی را در دستور کار قرار دادهاند.
بر همین اساس امسال نیز همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، پلیس برای دومین سال متوالی طرح پاکسازی محیطهای اطراف مدارس از مواد مخدر و معتادان را آغاز کرد تا در کنار آگاهی بخشی به خانواده ها و نوجوانان خط مقابله با اعتیاد به محیط های پیرامونی فضاهای آموزشی را نیز فعال کند.
طبق اظهارات اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، میانگین مصرف موادمخدر و سن اعتیاد در ایران ٢۴ سال و در دنیا ١٩ سال است و نشان می دهد ایران در این زمینه وضعیت بهتری نسبت به نقاط دیگر دنیا دارد اما نگران کننده تر از سن اعتیاد، سن مصرف انواع مخدرها در کشور است که اکنون از مرز ۱۵ سالگی عبور کرده به طوری که سال گذشته در گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر سن مصرف کنندگان مواد مخدر ۱۴ سال اعلام شده است.
این شاخص نشان میدهد که دانش آموزان بیشترین فراوانی را در این سن تشکیل میدهند و بازار اصلی توزیع کنندگان خرد و سوداگران مرگ محسوب میشوند. تنوع مواد مخدر و وجود بیش از یکهزار و ۸۰۰ نوع مخدر صنعتی و سنتی که حدود ۹۰ درصد آن صنعتی است، مزید بر فقدان تشخیص مناسب و پیچیده شدن آگاهی سازی نوجوانان نسبت به مصرف شده است.
اهمیت این موضوع به قدری است که هرسال هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در سطح مدارس کشور از ۲۲ تا۲۸ آبان ماه به صورت هماهنگ در سراسر کشور برگزار میشود که براساس اعلام وزارت آموزش و پرورش روزشمار هفته مبارزه با اعتیاد و آسیب های اجتماعی با عنوانهای «تاثیر مدرسه صالح در تابآوری روانی_اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «نقش ارکان تربیت در پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی»، «فراگیرسازی برنامههای پیشگیری با استفاده از ظرفیت مدرسه، خانواده و محله»، «تجلیل از ایثارگران و شهدای مبارزه با مواد مخدر»، «نقش ارزشهای دینی و سبک زندگی اسلامی_ایرانی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی»، «یاریگران زندگی و مراقبتهای اجتماعی دانشآموزان» و «ارتقای سواد رسانهای کودکان و نوجوانان برای خود مراقبتی در فضای مجازی» را اعلام کرد.
براین اساس طرح یاریگران زندگی به منظور جلوگیری از استعمال دخانیات و مواد مخدر در میان نوجوانان در سالهای اخیر از طرف جامعه پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی به مدارس ابلاغ شده است.