یک روانپزشک، در خصوص راههای پیشگیری از افسردگی در افراد سالمند، نکاتی را متذکر شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری مهر، سمیه معتضدیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اختلالات خلقی، اضطرابی و زوال عقل را از شایعترین مشکلات دوران سالمندی عنوان کرد و گفت: سالمندی دوره جدا و منفک شدهای از سایر مراحل زندگی نیست بلکه مرحله مهمی از رشد است که به سایر مراحل زندگی انسان پیوند زده شده است.
وی افزود: وقتی انسان پیر میشود در بسیاری از فرایندهای بیولوژیک بدن تغییراتی ایجاد میشود که میتوان با راهکارهایی برای داشتن زندگی سالمتر از بروز برخی از این موارد پیشگیری کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه غالباً دوره سالمندی با مسائل روانشناختی و اجتماعی همراه است، ادامه داد: دوره سالمندی با افزوده شدن سن در تمام ارگانهای بدن اتفاق میافتد یعنی همانطور که سیستم ادراری، قلب و عروق و سلولها در حال پیر شدن هستند، روند سالمندی نیز اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه یکی از سیستمهایی که تحت تأثیر افزایش سن قرار میگیرد سیستم عصبی و مرکزی مغز است، خاطرنشان کرد: علاوه بر این موضوع ابعاد زیستی هم وجود دارد که افراد را مستعد ابتلاء به اختلالات روانپزشکی در دوران سالمندی میکند.
معتضدیان گفت: تغییراتی که در مغز به واسطه سالمندی رخ میدهد میتواند فرد را مبتلا به اضطراب، افسردگی یا ترس از پیری کند.
این روانپزشک در ادامه به راههای پیشگیری از ابتلاء به افسردگی در دوران سالمندی اشاره کرد و گفت: از بهترین و مؤثرترین روشهای پیشگیری از افسردگی در سالمندان حضور در اجتماع و روابط خانوادگی است.
وی افزود: اعضای خانواده و مراقب سالمند باید برای ملاقاتهای سالمند با دوستان و اطرافیان خود برنامه ریزی منظمی داشته باشند تا از انزوای اجتماعی جلوگیری کنند.
معتضدیان ادامه داد: باید روند زندگی سالمندان به شکلی باشد که فرد احساس مفید بودن داشته باشد و ضمن ارتباط با اعضای خانواده و دوستان، او را متوجه این موضوع کنیم که سالمندی نیز یکی از مراحل چندگانه زندگی و مرحله رشد جدیدی است.
وی افزود: نگاه به دوران سالمندی نباید نگاهی محدود کنندهای باشد و سالمندی را فقط با بیماری یا اختلال جسمی همراه بداند، بلکه باید ویژگیهای برجسته این دوران را شناسایی و آن را تقویت کنیم.