فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم کودکان گفت: اضطراب واکنشی در بدن است که باعث ترشح یکسری هورمونها از جمله کورتیزول و در پی آن افزایش قند خون، ضربان قلب، فشار خون میشود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از سلامت نیوز، پیام سامعی، فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم کودکان با اشاره بر تاثیر اضطراب و استرس بر ارگانهای مختلف بدن، اظهار کرد: زمانی که استرس به صورت مکرر در زندگی افراد تکرار شود و مداومت پیدا کند برهمه ارگانهای بدن همچون قلب، سیستم گوارش، هورمونها، مغز، پوست تاثیر گذاشته و باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون، سکتههای مغزی، نارسایی کلیه در سنین پایین میشود. او عنوان کرد: افراد با شغلهای آتشنشانی، پرستاری و پزشکی و…، یا افرادی که شخصیت حساستری دارند، در زندگی روزمره خود بیشتر در معرض استرس و اضطراب هستند.
این فوق تخصص بیماریهای غدد تصریح کرد: استرس مداوم باعث ترشح اسید معده میشود؛ به تدریج اگر این موضوع طولانیمدت شود، باعث ایجاد زخم معده، کند شدن حرکات لوله گوارش و مختل شدن سیستم گوارش خواهد شد و فرد دائم در زندگی خود با مشکل اسهال و یبوست روبرو خواهد شد.
سامعی با اشاره به اینکه بسیاری از بیماران تیروئیدی به نوعی دچار بیماری خود ایمنی هستند که خود بدن علیه غده تیروئید فعال میشود، بیان کرد: بیماری خود ایمنی شروع به تخریب غده تیروئید کرده و باعث میشود این غده پرکارو یا کمکار شود. البته نمیتوان گفت بیماری کم کاری و پرکاری تیروئید تنها به دلیل بیماری خود ایمنی است بلکه میتواند تحت تاثیر ژنتیک نیز باشد به طوری که اگر استرسها در زندگی فرد مداومت پیدا کنند شرایط تنظیم سیستم ایمنی بدن مختل میشود. یعنی ممکن است فردی که زمینه بیماری تیروئید را داشته ولی تنظیم و تحت کنترل بوده، به دنبال استرس تنظیم آن به شدت بههم خورده و فرد دچار مشکلات تیروئیدی شده است.
او با تاکید بر اینکه استرس در کل غدههای بدن اختلال ایجاد میکند، گفت: غده تیروئید، هورمونهای جنسی در خانمها و در پی آن اختلال در قاعدگی و یا کم شدن هورمون تستوسترون در آقایان و در پی آن کاهش میل جنسی آنها و تاثیر آن بر کارهای روزانه از جمله عوارض اختلال در عملکرد تیروئید است.
این فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم کودکان، با اشاره به اینکه استرس و اضطراب میتواند اثرات جبرانناپذیر برای بدن داشته باشد، تاکید کرد: به عنوان مثال فردی سالهای زیادی مشکلاتی را به همراه داشته و به تدریج دچار فشار خون شده است، اگر اکنون بخواهد استرس خود را کاهش دهد، آن اثری که استرس بر قلب و عروق و کلیه گذاشته است، دیگر جبرانپذیر نیست. فرد باردار بر اثر استرس فشار خون پیدا کرده و خونرسانی به جفت جنین کم شده و جنین با کاهش وزن به دنیا خواهد آمد که ایندست موارد جبرانپذیر نخواهد بود.