مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران ضمن تشریح گزارش عملکرد نواحی مناطق ۲۲ گانه پایتخت گفت: بیش از ۷ هزار در طرح تکمیلی آسیبهای اجتماعی شهرداری تهران ساماندهی شدند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری مهر، احمد احمدی صدر، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گزارش عملکرد نواحی مناطق ۲۲ گانه پایتخت را در طرح تکمیلی ساماندهی آسیبهای اجتماعی شهر تهران اعلام کرد.
وی در خصوص طرح تکمیلی ساماندهی آسیبهای اجتماعی شهر تهران گفت: طرح ۱۵ روزه ساماندهی آسیبهای اجتماعی شهر تهران ۴ گام اصلی داشت که شناسایی، جمعآوری، غربالگری و در نهایت ساماندهی بود که در ۱۲۴ ناحیه مناطق ۲۲ گانه به اجرا درآمد.
وی ادامه داد: در گام اول شناسایی توسط شهرداران نواحی ۱۲۴ گانه شهرداری تهران صورت گرفت. در گام دوم نیز جمعآوریها توسط ادارات خدمات اجتماعی مناطق ۲۲ گانه انجام شد. گام سوم مربوط به غربالگری اولیه بود که این کار نیز توسط اداره خدمات اجتماعی مناطق ۲۲ گانه انجام شد که در این طرح متکدیان، کودکان کار و خیابان، معتادین متجاهر و افراد کارتن خواب و بی خانمان تفکیک شدند. گام چهارم گام ساماندهی بود که توسط سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی به سرانجام رسید.
احمدی صدر پیرامون تعداد گشتهای حامی شهر در مناطق گفت: ۱۱ منطقه هر کدام از یک گشت حامی شهر استفاده کردند، ۵ منطقه نیز هر کدام ۳ گشت حامی شهر در اختیار داشتند و ۶ منطقه دیگر از ۴ گشت حامی شهر استفاده کردند تا کار ساماندهی به خوبی صورت بگیرد.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی در خصوص آمار دقیق ساماندهی آسیبهای اجتماعی در پایتخت گفت: درمجموع ۷۲۹۸ نفر در این طرح ساماندهی شدند که از این بین حدود ۶۵۱ نفر متکدی، ۲۹۳۳ معتاد متجاهر و ۴۸۲ کودک کار و خیابان بودند و ۳۲۳۲ نفر را نیز افراد بی خانمان و کارتن خواب تشکیل میدادند که همگی مورد ساماندهی قرار گرفتند.
احمدی صدر در مورد پراکندگی آسیبهای اجتماعی در پایتخت خاطرنشان کرد: متکدیان بیشتر در مناطق یک، چهار، پنج، هفده، بیست و بیست و یک بودند و معتادین متجاهر نیز بیشتر در مناطق چهار، یازده، دوازده، پانزده و شانزده پراکنده بودند. کودکان کار و خیابان نیز در مناطق چهار، پنج، هشت، یازده، پانزده و بیست پراکندگی بیشتری داشتند.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی در پایان گفت: شهرداری تهران بعد از دو سال تلاش پی در پی و شبانه روزی به منظور ایجاد زیرساختها و بستر مناسب جهت ساماندهی به وضعیت مناسبی در حوزه آسیبهای اجتماعی رسیده اما باید توجه کرد که اگر ریشههای ایجاد آسیبهای اجتماعی مثل مسائل اقتصادی، حاشیه نشینی، ورود اتباع غیر مجاز، مباحث فرهنگی و فرهنگ سازی عمومی حل و فصل نشود آسیبهای اجتماعی دوباره تکرار خواهند شد و لازم است مسؤولین، نهادها و متولیان امر به موضوعات اقتصادی، فرهنگی و فرهنگسازی عمومی و … بیشتر بپردازند و به کمک مردم، سازمانهای مردم نهاد، حاکمیت و شهرداری شاهد این باشیم که آسیبهای اجتماعی در پایتخت روند کاهشی یافته و به ساماندهی برسد.