پیدا کردن رواندرمانگر ممکن است دشوار باشد، بهویژه با تقاضای زیادی که این روزها وجود دارد و اغلب رواندرمانگران هم مراجعهکننده جدید نمیپذیرند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایسنا، اما وقتی رواندرمانگر متخصص را پیدا کردید، تصمیم گرفتن در مورد پایان جلسات مشاوره و جدایی از او هم کار سادهای نیست. «سیانان» در گزارشی به این موضوع پرداخته است.
اولین قرار ملاقات مشاوره را با شجاعت گرفتید و در همان چند جلسه اول شخصیترین جزئیات و آسیبپذیریهایتان را بیان کردید. البته این مساله ممکن است قدری عجیب و ناخوشایند باشد.
دکتر «جان دفی»، روانشناس میگوید: اولین ساعت درمانی یکی از عجیبترین ساعتهایی است که شخص تا آن زمان تجربه میکند زیرا از آسیبپذیریتان برای فردی غریبه میگویید و برای سنجش ارتباط با شخصیت و رویکرد او هم معیار مشخصی ندارید.
آیا مشکل از شما است یا از درمانگرتان؟
کارشناسان میگویند قبل از اینکه جلسات دیدار با رواندرمانگرتان را کنار بگذارید، سعی کنید بفهمید که جلسات کارساز نیست یا اینکه صرفا ناراضی هستید.
دکتر «آندریا بونیور»، روانشناس و استاد دانشگاه جورج تاون میگوید: ممکن است درباره موضوعات دشواری حرف بزنید که مدتها است راجع به آنها چیزی نگفتهاید و غم، ترس یا خشم سر برآورند. اما از خودتان بپرسید که آیا داریم روی مسئلهای کار میکنیم؟
او تاکید میکند درباره مسئلهای که شما را به کمک نیازمند کرده است و اینکه چقدر مایلید پیش بروید، صادق باشید.
او میگوید: اغلب ما آشکارا نمیگوییم چقدر سر فرزندانمان فریاد میکشیم، زیرا نمیخواهیم آنطور که واقعا هستیم، دیده شویم. شاید از خود واقعیمان شرم داریم.
این روانشناس توصیه میکند از احساس شرم و ناراحتیتان به رواندرمانگر بگویید، یا اینکه از قبل یادداشتی برای او بنویسید، زیرا مشاوره با اینکه همیشه خوشایند نیست اما ممکن است کارساز و مفید باشد.
مطمئن شوید که خواستهتان از رواندرمانگر چیست
درمورد آنچه از دوره مشاوره میخواهید شفاف باشید، حتی اگر خواستهتان در طول زمان دستخوش تغییر شود. آیا میخواهید فضای بیشتری برای گفتوگو داشته باشید یا خواسته بیشتری دارید؟ شاید هم بهدنبال نوعی بدهبستان هستید؟ یا اینکه میخواهید بین جلسات کار کنید، یا هر چیز دیگر. در هر صورت باید شفاف باشید.
بونیور میگوید: بعضی از افراد درمانگری را میخواهند که به آنها تمرینات زیادی بدهد و آنها را به چالش بکشد. برخی دیگر هم میخواهند که رواندرمانگر کمحرف و حمایتگر باشد و تنها محیطی را ایجاد کند که در آن افراد، فضای امنی برای حرفزدن داشته باشند.
پایان دوره مشاوره ممکن است فرصتی تازه باشد
پایان دادن به هر رابطهای ممکن است احساس اندوه، تردید یا شکست را به همراه داشته باشد، اما به یاد داشته باشید که جلسات مشاوره قرار است راهی برای کمک به شما باشد و اگر چنین احساسی ندارید آن را کنار بگذارید.
به گزارش ایندیپندنت، کارشناسان میگویند اگر از خدشهدار کردن احساسات مشاورتان بیم دارید، مشاوره را ادامه ندهید. خیلیها دوره روانکاوی را ادامه میدهند زیرا نمیخواهند به رواندرمانگر آسیبی برسد که این دلیل مناسبی برای ادامه دوره روانکاوی نیست. پایان دادن به دوره مشاوره ممکن است فرصتی برای رشد و راحت بودن با احساسات باشد.
رواندرمانگر را نادیده نگیرید
به گفته متخصصان، یکی از نامطلوبترین رفتارها قطع یکباره مراجعه به رواندرمانگر است. حتی اگر در شرایط خوبی نبودید مراجعه به درمانگر را یکباره متوقف نکنید.
بونیور میگوید: نکته اینجاست که افرادی که ناگهان غیبشان میزند و دیگران را نادیده میگیرند، معمولا افرادی اجتنابی (در روابط) و در روابط اجتماعی تا حدودی مضطرب هستند و نمیتوانند نیازشان را بهخوبی بیان کنند. اگر در دوره درمانگری این رفتار از شما سرزد، بدانید که فرصت شکستن این چرخه (معیوب) را از دست دادهاید.
البته در این مورد استثنا هم وجود دارد. اگر روانکاو در شما احساس ناامنی ایجاد میکند یا اصول اخلاقی را نادیده میگیرد، فورا به ملاقات با او خاتمه دهید و مشکل را به هیئت نظارت بر آنها گزارش کنید.
بهترین نوع جدایی از رواندرمانگر زمانی است که احساس میکنید دیگر به رواندرمانگر نیازی ندارید، زیرا پیشرفت زیادی کردهاید و آمادهاید تا باقی مسیر را به تنهایی طی کنید.