به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری تسنیم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اجرای برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در تمام بیمارستانهای تابعه ابن دانشگاه گفت: درمان رایگان کودکان یک سرمایه گذاری بسیار مفید روی سلامتی آنها در بزرگسالی است.
دکتر حسین قناعتی از آغاز اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و اظهار کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور کامل در حال اجراست.
وی افزود: تا هفتههای گذشته برخی از بیمارستانها در استنباط و اجرای آییننامه این برنامه دچار مشکلات کوچکی بودند و در مواردی، پس از ابلاغ این آییننامه، نسبت به اخذ مبالغی بر اساس قوانین قبلی از خانوادههای کودکان زیر هفت سال اقدام کرده بودند که در همه این موارد، بازرسان معاونت درمان تذکر دادند و مشکلات اجرایی این آییننامه مرتفع شد بنابراین الان هیچ بیمارستانی نیست که از کودکان زیر 7 سال بابت درمان و بستری مبلغی دریافت کند.
قناعتی گفت: براساس این برنامه، سازمانهای بیمهگر پایه مکلفند صددرصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریتهای پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریتهای پزشکی و جراحیها را پرداخت کنند.
وی درباره اثرات مثبت اجرای این برنامه گفت: سلامت کودکان زیر هفت سال برای جامعه بسیار مهم است؛ مطالعات نشان داده هر یک دلار هزینهکرد برای سلامتی کودکان، معادل هفت دلار هزینهای است که برای سلامتی بزرگسالان خرج میشود بنابراین این اقدام سرمایهگذاری بسیار پرفایده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از سوی دیگر سلامتی در دوران کودکی متضمن سلامتی در دوران بزرگسالی نیز هست. به عبارت دیگر کودکی که سلامت باشد و از نظر بیماریها شناسایی و درمان شود یک عمر در سلامت زندگی خواهد کرد و بنابراین هزینههای نظام سلامت نیز از این طریق کاهش پیدا خواهد کرد.
قناعتی خاطرنشان کرد: همچنین اگر اصول سلامتی کودک رعایت شود کودک بهره هوشی بالاتر خواهد داشت و در عملکرد شغلیاش نیز موفقتر خواهد بود که این موضوع به رشد اقتصادی کشور نیز کمک میکند. افرادی که کودکی خود را به سلامت طی کردهاند در تحصیلات خود نیز موفقتر خواهند بود و به بالندگی کشور در حوزههای علمی، سیاسی و فرهنگی نیز کمک میکنند. از طرفی میزان آسیبهای اجتماعی نیز در افرادی که کودکی خود را به سلامتی طی میکنند کمتر است و بنابراین جوامع را نیز با مشکلات کمتری مواجه میکنند.
وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده بروز برخی از انواع بیماریها در کودکی باعث اختلال در رشد کامل مغزی کودکان خواهد شد، بیان کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال که باهدف ارتقای سلامتی کودکان در حال اجراست با افزایش کمک به رشد مغزی کودکان، باعث کاهش احتمال بزهکاری و کاهش شکلگیری شخصیتهای ضداجتماعی میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که سلامت روانی و معنوی کودکان نیز بخشی از ابعاد سلامتی آنها را تشکیل میدهد، تأکید کرد: خانوادهها باید توجه داشته باشند که از بدو تولد تا هفت سالگی، شخصیت اصلی کودک شکل میگیرد؛ تربیت خانوادهها باید مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و فرهنگ همنوعدوستی، شجاعت، ایثارگری و … باشد اما متأسفانه الان شاهد این هستیم که والدین به راحتی گوشی تلفن همراه خود را در دسترس خردسالان قرار میدهند که این موضوع روی رشد فرهنگی کودک اثرگذار خواهد بود.