جستجو

«تورم» تأثیر بسزایی بر زندگی خانوارها گذاشته است/ مشکلات اقتصادی امروز به پاشنه آشیل نظام تبدیل شده است/ افزایش حقوق باید متناسب با نرخ تورم و قدرت خرید خانوارها باشد

«تورم» تأثیر بسزایی بر زندگی خانوارها گذاشته است/ مشکلات اقتصادی امروز به پاشنه آشیل نظام تبدیل شده است/ افزایش حقوق باید متناسب با نرخ تورم و قدرت خرید خانوارها باشد

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از شفقنا‌ نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور معتقد است: تنها چیزی که می‌تواند به نظام ما آسیب برساند مسأله اقتصادی است. سایر تهدیدات ها از سوی دشمن، تجربه شده است و نتوانستند اقدامی انجام دهند؛ اما مشکلات اقتصادی امروز به پاشنه آشیل نظام تبدیل شده است.

آقای غلامرضا توکل در گفت‌وگو با خبرنگار شفقنا در خصوص تاثیر معیشت و اقتصاد بر افزایش آسیب‌های اجتماعی، گفت: آماری که می گوید از هر ۳ ایرانی یک نفر دچار اختلافات روانی است را رد می کنم اگر از چند نفر نظرخواهی کنیم، ممکن است بین آنها یک نفر دچار اختلالات روانی باشد، اما اینکه بگوییم یک‌سوم جامعه ایران گرفتار این مسئله هستند، صحیح نیست. مشکل اصلی امروز مردم، معیشت است. عدم نظارت و کنترل بازار و قیمت‌ها باعث شده است که سفره مردم تنگ شود و گذران زندگی برای آنها دشوار گردد. کسانی که به دنبال کسب معاش حلال هستند، به سختی می‌توانند عزت‌مندانه زندگی کنند. لذا ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی از جمله طلاق و فساد به مسایل اقتصادی باز می گردد.

وی افزود: برای یک زوج جوان که تازه زندگی مشترک خود را آغاز کرده‌اند، داشتن شغلی با درآمدی ثابت می‌تواند به تأمین نیازهای اولیه زندگی کمک کند. اگر این زوج بتوانند در پایان ماه از محل کار خود درآمد کافی داشته باشند، احتمالاً می‌توانند زندگی روزمره خود را به طور متعارف مدیریت کنند. با این حال، متاسفانه بسیاری از جوانان که با بحران شغلی مواجه هستند، منجر به سرخوردگی و احساس ناامیدی در آنان شده است.

عدم دستیابی به اهداف اقتصادی، جوانان را در معرض بحران هویتی قرار می دهد

آقای توکل نماینده مردم خرامه، سروستان و کوار در مجلس تصریح کرد: زمانی که جوانان به دلیل عدم اطمینان شغلی و اقتصادی پشت دیوار ندامت و ناامیدی می‌مانند، این مسئله می‌تواند به افزایش آسیب‌های اجتماعی منجر شود. سرخوردگی شغلی، عدم توانایی در دستیابی به اهداف اقتصادی و احساس بی‌ثباتی، جوانان را در معرض بحران‌های هویتی و فشارهای روانی قرار می‌دهد. این شرایط می‌تواند منجر به مشکلاتی همچون افسردگی، اضطراب، و حتی آسیب های اجتماعی نامطلوب شود.

مشکلات اقتصادی امروز به پاشنه آشیل نظام تبدیل شده است

وی مسایل اقتصادی را پاشنه آشیل نظام دانست و گفت: سال‌هاست رهبر انقلاب اسلامی بر مسائل اقتصادی به عنوان شعار سال تأکید دارند؛ زیرا تنها چیزی که می‌تواند به نظام ما آسیب برساند مسأله اقتصادی است. سایر تهدیدات ها از سوی دشمن، تجربه شده است و نتوانستند اقدامی انجام دهند؛ اما مشکلات اقتصادی امروز به پاشنه آشیل نظام تبدیل شده است.

جراحی اقتصادی نیازمند رویکرد جامع و علمی است

آقای توکل با تاکید بر ضرورت حل مسایل اقتصادی جامعه، بیان داشت: متأسفانه، کارگروه‌های اقتصادی و تیم‌های مرتبط با دولت‌ها تا به امروز نتوانسته‌اند آن‌طور که باید و شاید این مشکلات را تحلیل و مدیریت کنند. جراحی اقتصادی در چارچوب یک اسکلت اقتصادی ضعیف و بیمار، نیازمند رویکردی جامع و علمی است. این کار زمانی میسر است که تمامی جوانب اقتصاد کشور، از سرمایه‌گذاری و تولید تا توزیع و مصرف، به طور دقیق بررسی و تحلیل شود.

وی افزود: برای رسیدن به این هدف، ضروری است که دولت برنامه‌های اقتصادی را به گونه‌ای طراحی کند که به مردم امکان دسترسی به درآمدهای پایدار و مطمئن را بدهد؛ بنابراین باید تلاش کنیم تا زمینه‌های لازم برای ایجاد شغل و فرصت‌های اقتصادی فراهم شود.

“افزایش حقوق ها” به گونه ای باشد که واقعیات اقتصادی مردم را در نظر بگیرد

آقای توکل در پایان خاطرنشان کرد: افزایش حقوق باید به گونه‌ای باشد که واقعیات اقتصادی و معیشتی مردم را در نظر بگیرد. این درخواست، به معنای ایجاد تعادل میان حقوق دریافتی و هزینه‌های زندگی روزمره است. باید در نظر داشت که تورم و گرانی موجود در جامعه تأثیر بسزایی بر زندگی خانوارها دارد. بنابراین، افزایش حقوق باید متناسب با نرخ تورم و قدرت خرید خانوارها باشد.
بی شک بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی از انتشار این اخبار به هیچ عنوان خوشحال نیست. دردآور است که برای ساخت جامعه ای بدور از تنش های اقتصادی چنین هزینه هایی را باید متحمل شویم. ما نیز در حد توان خود به عنوان یک سازمان مردم نهاد سعی داریم با آموزش و همیاری با دیگر عزیزان فعال در این عرصه قدمی هرچند کوچک در این رابطه برداریم.
از جمله دوره هایی که درباره این مسائل برگزار کرده و میکنیم میتوان به:

دوره طراحی دوره خلق کسب و کار

پیش ثبت نام دوره سیاستگذاری عمومی اجرایی برای سیاستگذاران DPP

علاوه بر این دوره ها بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی همایش هایی را بصورت ماهانه و دوره ای برگزار می کند که می توان از جمله آن ها به این موارد اشاره داشت:

اولین همایش ملی تحول و نوآوری با محوریت اشتغال و کارآفرینی در عصر دیجیتال

اولین همایش ملی نقش اقتصاد سازمان‌های مردم نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی

اولین همایش ملی نقش صدا و سیما در کاهش بی‌‌اعتمادی اجتماعی

اولین همایش ملی نقش مشاورین در بالا رفتن سلامت روان جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی

اولین همایش ملی نقش مدیران در بروز یا کاهش آسیب‌های اجتماعی

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *