جستجو

کارآفرینان؛ برای توسعه اشتغال در زندان تسهیلات می‌گیرند

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد.

به‌گزارش آسیب نیوز از اراک ، خانواده‌های زندانیان جزو اقشار آسیب‌پذیر و ضعیف جامعه هستند که باید مورد حمایت مادی و معنوی قرار گیرند به طوری که توجه به اقشار ضعیف و نیازمند جامعه در دین مبین اسلام هم تاکید شده است.

خانواده‌های بسیاری از زندانیان نیازمند در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی قرار دارند در حالی که بسیاری از مردم این خانواده‌ها را فراموش کردند به طوری که خانواده زندانیان در نبود سرپرست خانواده رنج و سختی بسیاری را متحمل می‌شوند.

یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی در زندان‌ها اشتغال پایدار و با ثبات برای زندانیان و خانواده‌های آنهاست به همین سبب توانمندسازی زندانیان یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید مورد توجه گروه‌های جهادی و مسئولان قرار گیرد.

آموزش نقش مهمی در ایجاد اشتغال برای زندانیان و خانواده آنها دارد و باید گروه‌های جهادی متخصص در حوزه‌های اشتغال، کارگاه‌های اشتغال در زندان را راه‌اندازی کنند که این کار برای زندانیان و خانواده آنها درآمدزایی به همراه دارد.

هدف از حمایت این روزهای قرارگاه جهادی شهید لاجوردی استان مرکزی حمایت از بزه و بزهکار نیست، بلکه حمایت از قشر مظلوم خانواده زندانی است، خانواده‌ای که با به زندان افتادن همسر و سرپرست خانواده احتمال مبتلا شدن به عواملی از جمله طلاق، ناامنی، آسیب‌های ضداخلاقی و اجتماعی و سایر موارد را پیش‌رو دارد.

قرارگاه جهادی شهید لاجوردی استان مرکزی نخستین قرارگاه تخصصی کشور

“سید عباس حسینی” عضو هیئت رئیسه مجمع جهادگران کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار آسیب نیوز ، با اشاره به اشتغال زندانیان گفت: گروه جهادی شهید لاجوردی استان مرکزی به عنوان الگوی مردمی کمک به دستگاه‌های دولتی از طرف نهاد ریاست جمهوری انتخاب شده که به زودی در رویداد ملی مدیریت ایران در مصلی تهران با حضور رئیس جمهور و وزرا شرکت می‌کند و در این رویداد یک غرفه در اختیار این گروه جهادی قرار می‌گیرد.

حسینی افزود: رویداد هم‌افزایی مدیریت ایران به فرموده مقام معظم رهبری بزرگ می‌شود و زیرساخت این رویداد برای آشنایی، هم‌افزایی و ارتباط کاری مدیران کشوری با موسسات و مجموعه‌های مردمی است.

وی بیان کرد: گروه جهادی شهید لاجوردی استان به عنوان مجموعه خدمت‌رسان و الگوی جدید برای کمک به دستگاه‌های دولتی انتخاب شده تا در این راستا مدلی ارائه دهد بنابراین از استان مرکزی تنها این گروه جهادی انتخاب شده است.

عضو هیئت رئیسه مجمع جهادگران کشور بیان کرد: قرارگاه جهادی شهید لاجوردی استان مرکزی نخستین قرارگاه تخصصی کشور در حوزه خدمات و اقدامات جهادی به زندانیان و خانواده آنها است که در حوزه‌های مختلف از جمله خدماتی، فرهنگی، ورزشی، اشتغالزایی، کارآفرینی، خدمات پزشکی و دندانپزشکی، تعمیرات ساخت منازل، جهیزیه، کمک‌های حمایتی و معیشتی برای زندانیان و خانواده زندانیان اقدام می‌کند.

حسینی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون 3 نفر زندانی با همکاری قرارگاه جهادی شهید لاجوردی استان آزاد شدند، گفت: تاکنون 11 اشتغال خانگی برای خانواده زندانیان و در زندان اشتغال‌های کوچک راه‌اندازی شده که در اشتغال خانگی حدود 30 نفر مشغول به کار شدند.

وی با اشاره به برگزاری ویژه‌برنامه‌های مختلف برای خانواده زندانیان گفت: به مناسبت دهه امامت و ولایت ویژه‌برنامه‌ شاد و مفرح همراه با میزخدمت با حضور جمعی از خانواده زندانیان برگزار شد که میزخدمت‌ها مشاوره رایگان ارائه دادند و از اداره کل فنی‌و‌حرفه‌ای استان نیز برای مشاوره در زمینه کسب و کارهای خانگی حضور داشتند.

حسینی افزود: یکی دیگر از برنامه‌های ویژه ایام دهه امامت و ولایت پخت غذای گرم و توزیع آن به تعداد 3 هزار پرس غذا در سطح استان در مناطق حاشیه شهر و بین خانواده زندانیان است که انجام شد.

استان مرکزی در زمینه حرفه‌آموزی زندانیان در سطح کشور رتبه نخست را کسب کرد

“علی اسلام‌خواه” مدیرکل زندان‌ها، اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار آسیب نیوز، با اشاره به اولویت سازمان زندان‌ها در اشتغال زندانیان گفت: مهارت‌آموزی و حرفه‌آموزی در توانمندسازی زندانیان نقش موثری دارد که در سال گذشته تقریباً 175 درصد رشد مهارت داشتیم و در زمینه حرفه‌آموزی استان مرکزی در سطح کشور رتبه نخست را کسب کرد و در این حوزه کارگاه‌های پرورش گل و گیاه، قالی‌بافی، خیاطی، تراشکاری و غیره فعال هستند.

وی با اشاره به اینکه در کارگاه‌های تولیدی و صنعتی از ظرفیت زندانیان داوطلب و آموزش دیده استفاده می‌شود، گفت: اشتغال زندانیان یکی از اولویت‌های مهم سازمان زندان‌ها است که اکنون 60 درصد زندانیان شاغل هستند و با برنامه‌ریزی‌ها این رقم بیشتر می‌شود و می‌توان در راستای توانمندسازی و درآمدزایی زندانیان گام برداشت.

مدیرکل زندان‌ها، اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی ادامه داد: حدود 20 رشته شغلی و کارگاه در سطح استان فعال هستند که تعدادی از آنها توسط کارآفرینان در زندان ایجاد شده و تعدادی زندانی در این کارگاه‌ها مشغول به کار شدند که می‌توان به فعالیت زندانیان در دو کارگاه بزرگ فرش در ساوه و مرکز استان اشاره کرد.

درآمد حاصل از کار در زندان معاف از مالیات است

اسلام‌خواه تصریح کرد: با سازمان‌های متولی در حوزه اشتغال تفاهم‌نامه‌هایی منعقد شده به طوری که وام‌های خوداشتغالی به زندانیان داده می‌شود، در سال گذشته تقریباً یک میلیارد تومان به 4 نفر از زندانیان و 500 میلیون تومان به کارآفرینان وام کم بهره داده شد و برای سال 1401 معافیت مالیاتی برای کارآفرینانی که بتوانند در زندان اشتغال ایجاد کنند درنظر گرفته شده به طوری که درآمد حاصل از کار در زندان معاف از مالیات است.

وی عنوان کرد: در کشور 500 میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به سازمان زندان‌ها تخصیص پیدا کرده که استان مرکزی هم می‌تواند از این وام بهره‌مند شود و کارآفرینانی که در راستای توسعه اشتغال در زندان فعالیت می‌کنند با معرفی اداره کل زندان‌ها به بانک عامل می‌توانند از وام 4 درصد بهره‌مند شوند.

مدیرکل زندان‌ها، اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی ادامه داد: در زمینه بازگشت زندانیان به خانواده آموزش‌های فرهنگی و تربیتی مورد توجه قرار گرفته که بر اساس سیاست سازمان و برنامه‌ریزی‌ها اقداماتی از جمله برگزاری مراسمات دینی، مذهبی، آموزش قرآن کریم، مفاهیم و احکام با حضور مبلغان و روحانیان انجام شده و حدود 17 روحانی در سطح استان طرف قرارداد با اداره کل زندان‌های استان هستند و تقریباً 67 درصد افزایش عملکرد 1400 نسبت به سال 99 ثبت شده است.

اسلام‌خواه افزود: حدود سه هزار نفر در زمینه آموزش قرآن کریم، درک مفاهیم، تفسیر، روخوانی و حفظ قرآن فعالیت دارند و در زمینه آموزش از سطح نهضت سوادآموزی تا دانشگاه اقداماتی با همکاری وزارت آموزش و پرورش انجام می‌شود و اکنون حدود 300 نفر در حوزه تحصیلی آموزش می‌بینند همچنین همه کتابخانه‌ها متصل به کتابخانه‌های شهر است و دو هزار و 132 نفر از زندانیان عضویت دارند.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته پنج هزار و 500 نفر در جشنواره‌ها و مسابقات شرکت کردند و در حوزه ورزش هم زندانیان در رقابت‌های استانی و کشوری در زمینه والیبال، ورزش باستانی و سایر موارد شرکت دارند همچنین در حوزه برنامه‌های هنری، استان مرکزی در جشنواره استان قزوین در حوزه تئاتر رتبه کشوری کسب کرده است.

به‌گزارش آسیب نیوز، با توجه به نام‌گذاری سال با عنوان «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین از سوی مقام معظم رهبری اشتغال زندانیان در زندان‌ها باید مورد توجه قرار گیرد و دستگاه‌های متولی با هم‌افزایی در راستای توانمندسازی زندانیان و مهارت‌آموزی آنها قدم بردارند.

 

منبع : قطره

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *