به گزارش ایرنا ، جلال آفاقی روز پنجشنبه در نشست تخصصی کتابخوانی و مشارکتهای فرهنگی اظهار کرد: بروز جرایم مختلف و اختلافات متعدد در حوزه خانواده ناشی از فقر فرهنگی است و تشکلهای مردمنهاد و علاقهمندان به مشارکت در امورات مدنی و اجتماعی بواسطه ارتباط نزدیک با اقشار مختلف مردم و آشنایی با مشکلات اجتماعی باید برای حل معضلات و مشکلات موجود در جامعه نقشآفرینی فعال داشته باشند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی ادامه داد: معظم له در سخنرانیهای مختلف کتاب و کتابخوانی را نه تنها وظیفه ملی بلکه یک وظیفه دینی دانسته و کتاب را الزامات موردنیاز در سبد اقتصادی خانواده ها عنوان کردهاند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل خاطرنشان کرد: اردبیل به عنوان دارالارشاد و پایتخت حسینیت اشتهار دارد و نهادهای مسئول با بهرهبرداری از مشارکت انجمنهای مردم نهاد باید برای حل معضلات موجود برنامهریزی کنند تا زمینههای بروز و ظهور جرم در این منطقه مذهبی و دینی کاهش یابد.
وی تولید محتوای مناسب در حوزههای مختلف را از ضرورتهای مورد نیاز جامعه امروز دانست و خاطرنشان کرد: آموزش مهارتهای زندگی برای کودکان و نوجوانان و ارائه آموزشهای لازم با موضوعات ترویج سبک زندگی اسلامی با بهرهگیری از آموزههای دینی و الگوپذیری از ائمه معصومین (ع) از ابزارهای مهم دیگر در پیشگیری از وقوع جرم هستند.
رضوان باقلاچی ، مدیرکل دفتر امور فرهنگی استانداری اردبیل هم در این نشست به نقش سازمانهای مردمنهاد در آگاهیبخشی عمومی در جامعه اشاره کرد و گفت: این تشکلها در حوزههای مختلف اجتماعی و فرهنگی در استان فعال هستند و با استفاده از ظرفیت این انجمنهای مردمی در زمینه فراگیر کردن مطالعه برنامهریزی میشود.
وی با بیان اینکه بسترهای فرهنگی موجود در استان نسبت به سالهای گذشته به صورت چشمگیر افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: این بسترها در جهت ارتقای توانمندیهای علمی و افزایش سرانه مطالعه مورد توجه قرار بگیرد.
منبع : ایرنا