جستجو

درمانگری اعتیاد مستلزم راه اندازی مجدد «سامانه آیداتیس» است

درمانگری اعتیاد مستلزم راه اندازی مجدد «سامانه آیداتیس» است

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد.

رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی مراکز درمان سوء مصرف مواد کشور گفت: برای ارتقای سطح خدمات به معتادان و درمانگری آنها راه‌اندازی مجدد سامانه آیداتیس(اطلاعات درمان سوءمصرف مواد ایران) یک اقدام حیاتی و ضروری است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایرنا، وزارت بهداشت سامانه اطلاعات درمان سوءمصرف مواد در ایران یا همان «آیداتیس» را سال ۱۳۹۰ راه‌اندازی کرد اما گروهی از درمانگران اعتیاد اعلام کردند که این سامانه ایراداتی دارد و خواستار اصلاح نواقص آن شدند. آنها گفته اند تا زمان رفع این اشکالات، اطلاعات بیماران را در این سامانه ثبت نخواهند کرد.

علی غلامی روز پنجشنبه در گردهمایی و هم اندیشی درمانگران اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: مسوولان نبود بودجه را مانع اصلی فعالیت این سامانه بیان می کنند در حالی که آمادگی داریم هزینه‌های راه‌اندازی آن را تقبل می کنیم.

وی اضافه کرد: با سامانه «آیداتیس» که بخشی از «شبکه پایش و هشدار اعتیاد کشور» است می توانیم تغییرات متغیرهای اعتیاد و دموگرافیک افرادی را که متقاضی درمان هستند را بررسی کنیم و با توجه به نیازها برنامه ریزی متناسب انجام دهیم.

رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی مراکز درمان سوء مصرف مواد کشور افزود: افراد معتادی که به «مراکز درمان سوء مصرف مواد» مراجعه می کنند از تعقیب قضایی مصون هستند و آنها نباید برای این موضوع هراس داشته باشند.

غلامی افزود: کمبود روانشناسان توانمند که بطور تخصصی به معتادان خدمات ارائه کنند مشهود است و در این زمینه تاسیس کارشناسی ارشد رشته روانشناسی اعتیاد در دانشگاه ها ضروری به نظر می رسد.

رییس هیات‌ مدیره انجمن صنفی درمانگران اعتیاد اصفهان نیز در این گردهمایی گفت: مقابله با اعتیاد نیازمند هم افزایی همه نهادهای مسئول است؛ زیرا از ۳۴ جرم تعریف شده ۳۲ جرم از طریق مواد مخدر و حواشی مرتبط با آن اتفاق می افتد.

مهرزاد خلیلیان افزود: مجموعه ای از عوامل اجتماعی، اقتصادی،سیاسی و حکمرانی در مدیریت ابر چالش اعتیاد اثرگذار است و این موضوع با رویکرد تک بعدی چاره اندیشی نمی شود.

وی گفت: بدنبال آن هستیم در انجمن صنفی درمانگران اعتیاد بر مبنای حمایت پزشکان، پرستاران و روانشناسان بتوانیم خدمات گسترده تری را برای درمان معتادان ارائه کنیم.

در این گردهمایی با برگزاری انتخابات؛ هیات مدیره انجمن صنفی درمانگران اعتیاد استان اصفهان تعیین شدند. در زمان حاضر یک میلیون و ۶۰۰ هزار معتاد در ۹ هزار مرکز درمان سو مصرف مواد در کشور تحت درمان هستند.

به گفته مسوولان بهزیستی، سن مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی در اصفهان به زیر ۱۸ سال رسیده است.

بر اساس آمار شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، یکصد هزار تا ١٢٠ هزار معتاد در استان اصفهان وجود دارد که حدود ۱۰ درصد از آنها را زنان تشکیل می‌دهند.

۲۰ درصد مسمومیت‌های دارویی در اصفهان بدلیل سوء مصرف انواع مواد مخدر، محرک، روانگردان و مشروبات الکلی است.

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *