جستجو

خانه‌‌های امید معلولان، ناامید می‌شوند؟

خانه‌‌های امید معلولان، ناامید می‌شوند؟

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد.

مادر دو بیمار طیف اتیسم می‌گوید، همسرم از کار افتاده و هیچ گونه فعالیتی ندارد و توان پرداخت هزینه‌های نگهداری فرزندان اتیسم را نداریم حالا با تعطیلی مرکز بهار از چند جهت آسیب دیدیم.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری فارس، مراکز روزانه توانبخشی ویژه معلولان یکی پس از دیگری در آستانه تعطیلی یا کاهش خدمات به مددجویان قرار دارند؛ مسئولان سازمان بهزیستی می‌گویند این مراکز به منظور ارائه خدمات بیشتر به جامعه هدف این سازمان به بخش خصوصی واگذار می شوند اما خانواده‌های مددجویان روایت دیگری دارند.

یکی از کاربران فارس من نیز با راه‌اندازی پویشی(اینجا ) می‌گوید با توجه به این که واگذاری‌های قبلی سازمان موفقیتی به همراه نداشته و بخش خصوصی به دنبال منافع مالی خود است و در صورت‌ عدم دستیابی به منافع خود در میانه راه از دادن خدمات باز می‌ایستد، تکلیف این شهروندان که آسیب دیده جامعه هم هستند، چه می‌شود؟

توقف در ایستگاه خدمات به معلولان

مهرماه امسال بود که مرکز امور نابینایان خزانه به بخش خصوصی واگذار شد، خانواده‌ها در واکنش به این اقدام سازمان بهزیستی دست به تجمع زدند و خواستار عدم تخلیه و واگذاری این مرکز دولتی به بخش خصوصی شدند اما معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان تهران می‌گوید «مرکز توانبخشی خزانه تعطیل نشده بلکه خدمات در این مرکز به حداقل رسیده است.»

بهزیستی نیز در واکنش به این تجمعات عنوان کرد «به دلیل ناایمن بودن سازه و ساختمان احتمال تخریب می‌رود» و ناگزیر باید تخلیه صورت می‌گرفت.

خزان فرزندان بهار

اما این تنها مرکزی نیست که این روزها در آستانه تعطیلی یا واگذاری قرار دارد؛ مادری که  ۲ فرزند معلولش در مرکز توانبخشی معلولان ذهنی بهار نگهداری می‌شد، می‌گوید همسرم از کار افتاده است و با واگذاری به بخش خصوصی دیگر «توان پرداخت هزینه‌های نگهداری فرزندانم در مراکز خصوصی را ندارم».

از سوی دیگر یکی از کارکنان مرکز توانبخشی بهار که ۴۰ معلول ذهنی طیف کودک و بزرگسال در آن نگهداری می‌شود می‌گوید سازمان بهزیستی قصد دارد مرکز بهار را به فضای اداری تبدیل کند.

مشکل کجاست؟

یکی از مدیران سازمان بهزیستی  هم چالش دیگری است که با آن روبرو هستیم، مجموع این مشکلات موجب شد تا ما درصدد واگذاری این بخش ها به مراکز خصوصی برای بهبود خدمات به معلولان برآییم.

درحالی که رضایی مدیر توانبخشی بهزیستی استان تهران می‌‌گوید براساس «اصل واگذاری مراکز دولتی به بخش خصوصی»، چارت تشکیلاتی برخی مراکز حذف، امکان جذب نیروی جدید گرفته شده و میزان خدمات کاهش یافته که سهیل معینی، مدیرعامل شبکه تشکل‌های نابینایان و کم‌بینایان معتقد است در هیچ جایی از اصل ۴۴ قانون به چنین موضوعی اشاره نشده، دولت باید خدمات تخصصی خود را به جامعه هدف سازمان بهزیستی ارائه دهد و اگر چنین تفسیری از این قانون شده، اشتباه است.

این مقام مسئول در شبکه تشکل‌های نابینایان و کم‌بینایان با انتقاد از رویه اشتباه واگذاری‌های مراکز توانبخشی، خاطرنشان کرد: متأسفانه در دوره ای به غلط برای چابک سازی دولت، برخی موسسه های توانبخشی واگذار شد که بعدها برخی از مسئولان نسبت به اجرای چنین طراحی انتقادهایی عنوان کردند.

 

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *