فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

جستجو
حواسمان به زنانه شدن اعتیاد هست؟

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی می‌باشد.

حواسمان به زنانه شدن اعتیاد هست؟

اعتیاد آسیب اجتماعی خانمان‌سوز و منشاء آسیب‌های دیگر، طبق شواهد عینی در بین زنان جامعه روندی افزایشی پیدا کرده و انتظار می‌رود پیشگیری از زنانه شدن اعتیاد بیش از پیش مورد توجه مسوولان قرار بگیرد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایرنا، هنگامی که فرد نمی‌تواند یک عادت رفتاری را کنار بگذارد و یا یک ماده‌ خاص را مصرف نکند، دچار اعتیاد شده است. اعتیاد آسیب‌های جسمی و روانی زیادی برای فرد به بار می‌آورد و حال تصور کنید وابستگی فرد به مواد مخدر باشد و بدتر آنکه فرد بیمار مادر یک خانواده باشد.

زمانی اعتیاد در مردان آشکار بود، اگر معدود زنانی هم معتاد بودند پنهانی و در خانه بود، اما اکنون اعتیاد زنانه شده و از خانه به خیابان رسیده و در اذهان عمومی نمایان شده و این موضوع زنگ خطری برای بنیان خانواده و آینده کشور است.

ناگفته پیداست، هرگز آمار دقیقی از اعتیاد به دست نخواهد آمد. زیرا این آسیب اجتماعی جنبه های آشکار و پنهان زیادی دارد. به ویژه در بخش زنان، شاید هرگز نتوان به آمار دقیقی از اعتیاد به دست آورد، زیرا آمار درباره این قشر همواره درگیر مسایل پیچیده و پنهانی است که دستیابی به عدد و رقم های حتی نزدیک به واقعیت را سخت می‌کند.

روزگاری گفته می‌شد شناخت کافی و دقیق والدین نقش مهمی در پیشگیری فرزندان از اعتیاد دارد و بر همین اساس آموزش والدین به خصوص در منطقه های آسیب پذیر ضرورت دارد، اما وای از روزی که والدین و به ویژه مادر خانواده درگیر بلای خانمان سوز اعتیاد باشد.

همه خوب می‌دانیم خانواده از مهم ترین نهادهای اجتماعی است که استحکام بنیان های آن برای برخورداری از جامعه ای پویا و با نشاط ضروری به شمار می رود و نقش مادر و زنان در استحکام بنای خانواده مهم و بی‌بدیل است و حال اگر مادر خانواده معتاد باشد، چه می‌شود؟

در اسلام تاکید شده‌است که زن، ستون و پایه اصلی خانواده است و پرورش فرزندان برعهده‌ وی است و اگر زن‌ نتواند نقش خود را در خانواده به‌خوبی ایفا کند، جایگاهش در خانواده تغییر کند یا دچار آسیب‌های روحی‌روانی شود و یک رفتار ضداجتماعی داشته باشد، مهارت همدلی، عزت نفس و خودباوری، قدرت و شجاعت «نه گفتن» و قدرت تصمیم گیری درست را نداشته باشد، دچار آسیب‌های اجتماعی زیادی می‌شود و نمی‌تواند فرزندانش را به درستی تربیت کند و آموزش‌های لازم را به آن‌ها ارائه دهد. این رفتارها و ناهنجاری‌ها به صورت پنهان نیز به فرزندان منتقل می‌شود و این مادر نمی‌تواند فرزندان خوبی را پرورش و به جامعه تحویل دهد.

بنابراین اگر زنی آسیب ببیند و دچار اعتیاد شود، ستون اصلی خانواده آسیب می‌بیند و وقتی ستون خانواده آسیب دید، چهارچوب‌ خانواده نیز دچار آسیب و متزلزل شده و از هم می پاشد.فرزندی که مادرش الگوی رفتاری‌اش است با دیدن مادرش در حال مصرف مواد مخدر و دخانیات درگیر چه آسیب‌هایی خواهد شد؟

در نظر داشته باشید، فرزندی که مادر الگوی رفتاری‌اش است، با دیدن مادرش در حال مصرف مواد مخدر و دخانیات درگیر چه آسیب‌هایی خواهد شد؟

چشمان در عذاب هستند وقتی می‌بینند مادری با یک دست، دست فرزندش را گرفته و در دست دیگر، سیگار روشن را به سمت دهانش هدایت می‌کند.

رشد قارچ‌گونه دخانیات‌فروشی‌ها در سمنان

اکنون در زمان‌های نامتعارف از شب در مرکز استان سمنان از خانه بیرون بیایید ممکن است تمامی واحدهای خدماتی از جمله بقالی‌ها بسته باشند، اما ممکن نیست مغازه فروش دخانیات بسته باشد؛ بماند که مراکز فروش دخانیات در مرکز استان سمنان به صورت قارچ گونه فزونی یافته است.

زنان برای ساختن ایران آبادتر و توسعه‌یافته‌تر در دوره‌های مختلف از هیچ تلاشی فروگذار نکرده‌اند و هموار در جامعه نقش آفرین بوده اند و بدخواهان این سرزمین نیز که هیچ گاه این عزم راسخ بر نمی‌تابند، موضوع اعتیاد را به هر شکلی به سمت زنان سوق می دهند تا جامعه را دچار ضعف و اختلال کنند و در این شرایط انتظار می‌رود راهبردی دوراندیشانه برای مصون نگه‌داشتن زنان از اعتیاد اندیشیده شود.

تخصیص اعتبارات ویژه برای برگزاری دوره‌های رایگان توانمندسازی روانی، توسعه و ترویج ورزش و نشاط افزایی و رفع مشکلات معیشتی نقشی مهم در داشتن بانوانی سالم پاکیزه از اعتیاد دارد که اگر می‌خواهیم ترمز رشد اعتیاد در بانوان کشیده شود، باید این مهم مدنظر باشد.

تجربه نشان داده است انجام اقدام های پیشگیری در محله های آسیب پذیر، محروم و کم‌برخوردار نقشی موثر در کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد دارد و اکنون وضعیت فعلی جامعه نشان می‌دهد در حوزه اعتیاد باید بیش از پیش تلاش کرد و اقدامات فعلی از سوی دستگاه‌های مرتبط در سمنان بازدارندگی کافی نداشته است.

ضرب‌المثلی هست که می‌گوید «ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است» و در کنار توجه به پیشگیری، ایجاد کمپ زنانه برای ترک اعتیاد مقوله‌ای مهم و نیاز استان سمنان است.

پیشگیری بهتر از درمان است و انجام اقدامات پیشگیری نیازمند هزینه زمانی و مالی است؛ در شرایطی که بدخواهان نظام جمهوری اسلامی به هر روشی زنان را برای رسیدن به اهداف شوم خود مورد هجمه قرار داده‌اند، ضرورت دارد اقدامات مقابله، پیشگیری و درمان به طور جدی در دستور کار مسئولان قرار بگیرد.