فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

جستجو

شب‌ زنده‌دارهای دیابتی!

شب‌ زنده‌دارهای دیابتی!

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از فارس، بازرس انجمن علمی اپتومتری ایران مرتضی غفاریان نور شبانه مانیتورها را عامل افزایش دیابت نوع ۲ می‌داند.

گروه زندگی: «قرار گرفتن بیشتر در معرض نور در شب، بین ساعت ۱۲:۳۰ نیمه شب تا ۶ صبح، با افزایش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ مرتبط است..» این نتیجه پژوهش محققان است.

بازرس انجمن علمی اپتومتری ایران مرتضی غفاریان ۱۳ مرداد گفت که «نور شبانه مانیتورها خطر دیابت نوع ۲ را تا ۶۷ درصد افزایش می‌دهد» و تغییرات در ترشح انسولین و متابولیسم گلوکز که ناشی از اختلال در ریتم شبانه‌روزی است، توانایی بدن در تنظیم سطح قندخون را تحت تأثیر قرار می‌دهد» که در نهایت می‌تواند به گسترش دیابت نوع ۲ و چاقی منجر شود.

سال ۲۰۱۸ بود که محققان دانشگاه استراسبورگ در فرانسه اعلام کردند که نگاه کردن به نور آبی LED صفحه نمایش تلفن همراه در شب، قند خون و تمایل به مصرف مواد شیرین را افزایش می‌دهد.

در یک مطالعه با استفاده از داده‌های بیوبانک بریتانیا، محققان با مطالعه بر حدود ۸۵ هزار فرد سالم بدون دیابت به مدت ۹ سال، خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را برای افرادی که در شب در معرض نور بودند، بررسی کردند و احتمال دیابت را در این افراد را بیشتر دیدند.

تحقیقات نشان داده که نور آبی صفحه‌نمایش گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ و تبلت می‌تواند منجر به پیری، چین‌وچروک، افزایش رنگ‌دانه و شلی پوست شود.

استاد پزشکی جامعه در دانشکده پزشکی دانشگاه کانکتیکات آمریکا ریچارد جی استیونز می‌گوید که نور معمولی بر فیزیولوژی بدن ما تأثیر می‌گذارد، اما «ما نمی‌توانیم به طور قطعی این یافته‌ها را با انواع بیماری‌ها ارتباط دهیم.» با این وجود چطور در شب از نور استفاده نکنیم و کارهایمان را انجام دهیم، امکان پذیر نیست.

اما اندرو فیلیپس، استادیار پزشکی در دانشگاه فلیندرز استرالیا، می‌گوید که «تغییرات در ترشح انسولین و متابولیسم گلوکز ناشی از اختلال در ریتم شبانه روزی بر توانایی بدن در تنظیم سطح قند خون تأثیر می‌گذارد که می‌تواند منجر به ابتلاء به دیابت شود.» در معرض نور نبودن به معنای خاموش کردن تمام لامپ‌ها در ساعت ۸ شب نیست، بلکه می‌توانید بین خواندن کتاب و یک کتاب الکترونیک، خواندن کتاب را انتخاب کنید که تأثیر کمتری بر اختلال در ساعت بدن بر جا می‌گذارد.

دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینای جنوبی ملیسا میلاناک می‌گوید که مغز افراد باید قبل از خواب آرام بگیرد تا خواب عمیق که می‌تواند ترمیم اعضای بدن را هموار سازد، حاصل شود. «نمی‌توان یک ماهیتابه را از فر بیرون آورد و آن را درست در یخچال گذاشت. ابتدا باید خنک شود، مغز ما هم همین ریتم را دارد و باید ابتدا آرام شود و سپس به خواب عمیق برود.»

بنابراین در شب بهتر است از لامپ‌های کم نور استفاده شود، همچنین استفاده از تلفن همراه به حداقل برسد و در صورت اجبار از برنامه‌های نرم‌افزاری استفاده شود که برای کمک به کنترل روشنایی صفحه نمایش تلفن همراه طراحی شده است که نور صفحه‌ گوشی یا تبلت را کاهش می‌دهد.

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *