فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

جستجو
جستجو

دمنوش هایی که به هضم غذا کمک می‌کنند

دمنوش هایی که به هضم غذا کمک می‌کنند

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی میباشد

مردم سراسر دنیا برای هضم بهتر غذاهای خود همیشه به دنبال راه‌های مختلفی می‌روند که نوشیدن انواع چای یکی از این راه‌هاست.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از سلامت نیوز، مردم سراسر دنیا برای هضم بهتر غذاهای خود همیشه به دنبال راه‌های مختلفی می‌روند که نوشیدن انواع چای یکی از این راه‌هاست. تحقیقاتی که امروزه بر روی انواع چای صورت گرفته است نشان می‌دهد که آن‌ها می‌توانند در رفع مشکلاتی از جمله حالت تهوع، یبوست، سوء هاضمه و… به خوبی تاثیرگذار باشند.

در این مطلب تصمیم داریم شما را با دمنوش هایی آشنا کنیم که در بهبود فرآیند هضم غذا به شما کمک می کنند.

چای بادرنجبویه

چای بادرنجبویه یک چای گیاهی است که با استفاده از برگ های گیاه بادرنجبویه تهیه شده و اغلب برای کمک به تسکین معده و کمک به هضم غذا استفاده می شود.

برخی تحقیقات نشان می دهد که چای بادرنجبویه ممکن است به کاهش گاز و نفخ نیز کمک کند. همچنین ممکن است سوء هاضمه و سوزش سر دل را نیز کاهش دهد.

مطالعات نشان می دهد که چای بادرنجبویه همچنین می تواند به بهبود خلق و خو و کاهش احساس استرس منجر شود که باعث بهبود رفاه کلی می شود.

به طور کلی، نوشیدن چای بادرنجبویه برای اکثر مردم بی خطر است. با این حال، می تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد، بنابراین در صورت مصرف هر گونه دارویی، مهم است که قبل از نوشیدن چای بادرنجبویه با یک پزشک مشورت کنید.

چای ریشه شیرین بیان

مردم در هر دو فرهنگ شرقی و غربی هزاران سال است که از شیرین بیان برای حمایت از سلامت دستگاه گوارش استفاده می کنند. شیرین بیان به عنوان یک ماده آرام بخش، ممکن است به درمان زخم معده و سوزش سر دل با ایجاد یک سد محافظ در اطراف پوشش معده کمک کند؛ این سد مانع از تماس اسید معده با پوشش معده و ایجاد زخم می شود.

شیرین بیان همچنین ممکن است به کاهش میزان اسید معده تولید شده در معده کمک کند که می تواند علائم سوزش سر دل را با کاهش مقدار اسیدی که به مری بازمی گردد کاهش دهد.

ریشه شیرین بیان را می توانید به روش های مختلفی مانند چای شیرین بیان ،کپسول یا پودر مصرف کنید.

قبل از مصرف ریشه شیرین بیان حتما با یک پزشک مشورت کنید، زیرا می تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد و عوارض جانبی ایجاد کند.

چای نعنای تند

گیاه نعنا به دلیل خاصیت طراوت، طعم‌دهندگی و تسکین ناراحتی‌های معده شهرت بسیاری دارد. مطالعات نشان داده است که چای نعنا می‌تواند هضم غذا را برای افراد به مراتب آسان‌تر کند. روغن نعنا نیز در برخی از موارد می‌تواند باعث تحریک روده شده و بیماری‌های التهابی روده، یبوست، نفخ و… را درمان کند.

تحقیقات انجام شده بر ۵۷ نفر از بیماران مبتلا به IBS یا همان روده تحریک‌پذیر نشان می‌دهد که ۷۵ درصد از افرادی که دو بار در روز کپسول روغن نعنا را مصرف کردهاند، شاهد علایم بهبود در بدن خود خواهند بود، آن هم در مقایسه با کسانی که مشغول مصرف داروهای شیمیایی بودند.

چای نعنا نیز فواید بسیاری دارد که مشابه روغن نعنا خواهد بود. برای تهیه این چای شما می‌توانید ۷ تا ۱۰ عدد برگ نعنای تازه را در یک فنجان آب بجوشانید و چیزی حدود ۱۰ دقیقه به آن زمان دهید تا به خوبی دم بکشد.

چای زنجبیل

زنجبیل از میان گیاهان گلدار محبوب بومی آسیاست. این گیاه که به طور گسترده‌ای به عنوان ادویه در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد دارای خواص بسیاری است که به سلامت بدن شما کمک خواهد کرد. ترکیبات موجود در زنجبیل می‌تواند در تحریک انقباضات و تخلیه روده تاثیرگذار باشد، به همین دلیل هم حتی استفاده از زنجبیل به شکل ادویه نیز می‌تواند در درمان حالت تهوع، گرفتگی روده، سوء هاضمه، نفخ و… موثر باشد. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف روزانه یک و نیم گرم زنجبیل می‌تواند حالت تهوع‌های ناشی از بارداری، شیمی درمانی و… را به مراتب بهبود بخشد.

مدتی پیش تحقیقاتی بر روی ۱۱ بیمار مبتلا به سوء هاضمه صورت گرفت که نتایج جالبی را به دنبال داشت. این نتایج نشان می‌دادند که مصرف مکمل‌هایی حاوی ۱.۲ گرم زنجبیل در مقابل داروهای شیمیایی می‌توانند به طور قابل‌توجهی زمان تخلیه معده را کاهش دهند.

برای تهیه چای زنجبیل می‌توانید ۲ قاشق غذاخوری ریشه زنجبیل خرد شده را در ۲ فنجان آب قرار دهید و چیزی حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید که بجوشد و به خوبی دم بکشد. بعد از آن، چای زنجبیل خود را صاف نموده و نوش جان کنید.

چای ریشه ژنتیان

ریشه ژنتیان که به آن کوشاد نیز گفته می‌شود گیاهی است که در سراسر جهان رشد می‌کند. انواع مختلفی از این گیاه می‌تواند در تحریک اشتها و درمان بیماری‌های مربوط به معده تاثیرگذار باشد. تاثیرات این گیاه به ترکیباتی معروف است که باعث تولید آنزیم و اسیدهای گوارشی در بدن می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن چای ژنتیان می‌تواند باعث افزایش جریان خود در دستگاه گوارش شده و هضم غذا را به مراتب بهبود بخشد.

شما می‌توانید ریشه این گیاه را از داروخانه‌ها و عطاری‌ها خریداری کنید. برای درست کردن چای کوشاد باید چیزی حدود یک و نیم قاشق چای‌خوری از این گیاه را در یک فنجان آب بریزید و ۵ دقیقه به آن زمان دهید تا به خوبی بجوشد و دم بکشد. شما می‌توانید این چای را قبل از غذا بنوشید و شاهد تاثیرات مثبت آن در هضم غذا باشید.

چای رازیانه

رازیانه از گیاهان گلداری است که طعم شیرینی دارد و می‌توان آن را به صورت‌های خام و پخته مصرف کرد. مطالعات صورت‌گرفته بر روی این گیاه نشان می‌دهد که رازیانه می‌تواند از ابتلا به زخم معده جلوگیری کند. احتمال زیاد این ویژگی ناشی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی گیاه رازیانه است که به آسیب‌های ناشی از زخم نیز کمک می‌کند.

رازیانه می‌تواند در درمان یبوست و تحریک روده نیز تاثیرگذار باشد. تحقیقات صورت‌گرفته بر روی ۸۶ سالمند مبتلا به یبوست نشان می‌دهد که افرادی که ۲۸ روز چای رازیانه نوشیده‌اند حرکات روده روزانه بهتری در مقابل کسانی داشته‌اند که به مصرف گیاهان شیمیایی مشغول بودند.

برای تهیه چای رازیانه شما می‌توانید یک قاشق چای‌خوری از این گیاه را با یک فنجان آب ترکیب کرده و ۵ تا ۱۰ دقیقه به آن‌ها زمان دهید. بعد از دم کشیدن چای، آن را صاف کرده و نوش جان کنید.

چای ریشه سنبل ختایی

سنبل ختایی یا ریشه آنجلینا گیاهی است که در سراسر دنیا رشد می‌کند و طعم آن چیزی شبیه به کرفس است. از این گیاه در طب سنتی و به‌خصوص در بهبود هضم غذا استفاده بسیاری می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که پلی ساکارید موجود در ریشه آنجلینا می‌تواند به افزایش سلول‌های سالم و بهبود رگ‌های خونی دستگاه گوارش کمک کند که تمامی این موارد باعث محافظت از معده در مقابل صدمات مختلف می‌شوند. تحقیقات صورت‌گرفته نشان می‌دهد که این گیاه می‌تواند در ترشح اسیدهای روده نیز مانند یک محرک عمل کند و با کمک این کار باعث رفع یبوست شود.

برای تهیه این چای یک قاشق غذاخوری از این گیاه را با یک فنجان آب جوش مخلوط کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه به آن‌ها زمان دهید.

چای گل قاصدک

قاصدک‌ها از گیاهان علف هرزی به حساب می‌آیند که گل‌های زرد رنگی دارند و در سراسر دنیا نیز رشد می‌کنند. مطالعات نشان می‌دهد که عصاره این گیاه حاوی ترکیباتی است که می‌تواند در تحریک انقباضات عضلانی و بهبود جریان غذا تاثیرگذار باشد. به علاوه آن که این گیاه می‌تواند با التهابات معده مبارزه کرده و باعث کاهش تولید اسید در معده شود که همین موضوع در کاهش احتمال ابتلا به زخم معده موثر است. با این حال بهتر است که قبل از نوشیدن چای گل قاصدک حتما با پزشک خود مشورت کند.

برای تهیه چای قاصدک، ۲ لیوان گل قاصدک را در ۴ فنجان آب مخلوط کنید و چیزی حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه به آن زمان دهید. قبل از نوشیدن، چای را به طور کامل صاف کنید.

چای گیاه سنا

گیاه سنا دارای موادی به نام سنوزید است که در روده بزرگ تجزیه می‌شود و می‌تواند بر روی انقباضات عضلات روده تاثیرگذار باشد. مطالعات نشان می‌دهد که این گیاه می‌تواند به درمان یبوست برای کودکان و بزرگسالان کمک کند و حرکات روده آن‌ها را بهبود بخشد. با این حال بهتر است در مصرف این گیاه دقت کنید تا دچار اسهال نشوید!

برای تهیه این چای چیزی حدود یک قاشق چای‌خوری از گیاه سنای خشک را در یک فنجان آب جوشیده بریزید و ۵ تا ۱۰ دقیقه به آن زمان دهید تا به خوبی دم بکشد.

چای گل ختمی

پلی ساکاریدهای موجود در گل ختمی می‌توانند در تحریک تولید سلول‌های تولیدکننده مخاط دستگاه گوارش تاثیرگذار باشد. علاوه بر این، خاصیت آنتی‌اکسیدانی این گیاه می‌تواند از التهابات و ایجاد زخم معده جلوگیری کند.

برای تهیه چای گل ختمی یک قاشق غذاخوری از آن را با یک فنجان آب جوش مخلوط کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه به آن‌ها زمان دهید.

چای سیاه

این نوع از چای معمولاً در همه خانه‌های ایرانی دیده می‌شود. این چای دارای تراروبیگین‌هایی است که در بهبود سوء هاضمه تاثیرگذار است و آنتی‌اکسیدان‌های آن نیز می‌تواند در درمان زخم معده موثر باشد، به همین دلیل نیز شما می‌توانید با خیال راحت آن را نوش جان کنید.

سرکه سیب

سرکه سیب اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلات مختلف سلامتی از جمله مشکلات گوارشی مصرف می شود. در حالی که برخی تحقیقات نشان می دهد که سرکه سیب می تواند به تعدیل قند خون بعد از وعده های غذایی غنی از کربوهیدرات کمک کند، تحقیقات همچنان بسیار محدود است.

برخی معتقدند سرکه سیب با افزایش اسیدیته معده به هضم غذا کمک می کند که می تواند به تجزیه مواد غذایی و جذب موثرتر مواد مغذی کمک کند. علاوه بر این، سرکه سیب حاوی پکتین است، یک فیبر محلول که ممکن است به منظم بودن حرکات گوارشی و رفع یبوست کمک کند.

برای استفاده از سرکه سیب برای هضم غذا، یک قاشق غذاخوری را با هشت اونس آب مخلوط کنید و قبل از غذا بنوشید. همچنین می توانید سرکه سیب را به سالاد یا غذاهای دیگر اضافه کنید. مهم است که سرکه سیب را قبل از مصرف رقیق کنید، زیرا خاصیت اسیدی آن قوی است و می تواند گلو را بسوزاند.

پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها باکتری های زنده ای هستند که برای سلامت روده شما مفید هستند. آنها می توانند به بهبود تعادل باکتری ها در روده شما و ممکن است به شرایطی مانند اسهال، سندرم روده تحریک پذیر و بیماری التهابی روده کمک کنند.

می توانید پروبیوتیک ها را به عنوان مکمل مصرف کنید یا آنها را در غذاهای تخمیر شده مانند کلم ترش یا کیمچی پیدا کنید. مکمل های پروبیوتیک در اشکال مختلف مانند کپسول، قرص، پودر و مایعات و همچنین سویه ها و دوزهای مختلف وجود دارند.

انواع مختلف باکتری های پروبیوتیک بر اساس جنس، گونه و سویه آنها متمایز می شوند و رایج ترین سویه های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم هستند.

دوز مناسب برای یک فرد به نوع مکمل پروبیوتیک و وضعیت سلامت فرد بستگی دارد.

صحبت با پزشک قبل از مصرف پروبیوتیک ها مهم است زیرا ممکن است برای همه مناسب نباشد.