جستجو

استفاده زیاد از این دستگاه‌ها موجب بلوغ زودرس می‌شود

استفاده زیاد از این دستگاه‌ها موجب بلوغ زودرس می‌شود

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی میباشد

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از سلامت نیوز، نتایج تحقیق کنونی نشان می‌دهد که دلیل دیگری برای محدود کردن زمان استفاده از صفحه نمایش برای فرزندتان وجود دارد؛ دانشمندان می‌گویند که قرار گرفتن در معرض نور آبی تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها ممکن است منجر به بلوغ زودرس شود.

نور آبی یکی از رنگ‌های طیف نور مرئی است که کوتاهترین طول موج و بیشترین انرژی را دارد. خورشید منبع اصلی نور آبی است. لامپ های فلورسنت، لامپ های LED (دیود ساطع‌کننده نور) و دستگاه‌های الکترونیکی مانند رایانه، صفحه نمایش لپ‌تاپ، تلویزیون، تلفن‌های همراه و تبلت‌هایی با فناوری LED نیز نور آبی ساطع می‌کنند.

نتایج تحقیقات نشان دادند که قرار گرفتن در معرض نور آبی می‌تواند بر چشم‌ها تاثیر بگذارد، خطر ابتلا به سرطان را افزایش و چرخه خواب و بیداری را تحت تاثیر قرار دهد.

بلوغ یا زمان بلوغ جنسی پس از ۸سالگی در دختران و ۹ سالگی در پسران رخ می دهد. بلوغ زودرس زمانی است که کودک زودتر از سن مورد انتظار به بلوغ می‌رسد. عواملی مانند عفونت‌ها، مسائل هورمونی، تومورها و آسیب‌های مغزی می‌توانند در بروز بلوغ زودرس کودکان نقش داشته باشند.

گزارش‌هایی از افزایش موارد بلوغ زودرس در طول همه‌گیری کووید-۱۹ گزارش شده است. محققان بیمارستان شهر بیلکنت آنکارا و دانشگاه غازی در ترکیه برای بررسی اینکه آیا ارتباطی در استفاده زیاد از دستگاه‌های ساطع کننده نور آبی در طول این دوره وجود دارد یا خیر، تاثیر قرار گرفتن در معرض نور آبی بر بافت بیضه موش‌های نر جوان را تجزیه و تحلیل کردند.

در این تحقیق، محققان ۱۸ موش ماده را پس از تقسیم آنها به سه گروه مساوی مورد بررسی قرار دادند؛ یک گروه به‌عنوان گروه کنترل، گروه دیگر در معرض نور آبی به مدت ۶ ساعت و گروه سوم در معرض نور آبی به مدت ۱۲ ساعت قرار گرفتند.

محققان طی بیانیه‌ای اعلام کردند: اولین نشانه‌های بلوغ در هر دو گروهی که در معرض نور آبی قرار داشتند، به‌طور قابل‌توجهی زودتر رخ داد و هر چه مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور آبی طولانی‌تر بود، بلوغ زودتر شروع شد.

آنان کاهش سطح ملاتونین، افزایش هورمون‌های تولید مثل (استرادیول و هورمون لوتئینیزه) و تغییرات فیزیکی را در بافت تخمدان موش‌هایی که در معرض نور آبی قرار داشتند مشاهده کردند که نشان دهنده شروع زودرس بلوغ است. موش‌هایی که به مدت ۱۲ ساعت در معرض نور آبی قرار گرفتند، علائم آسیب سلولی و التهاب در تخمدان‌های خود را نشان دادند.

دکتر آیلین کیلینچ اوغورلو، محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: برای اولین بار، ما رابطه مستقیمی بین قرار گرفتن در معرض نور آبی و بلوغ زودرس در موش‌های نر پیدا کردیم. یافته‌های کنونی ما با کار قبلی‌مان روی موش‌های ماده که اثرات مشابهی را نیز نشان می‌داد، مطابقت دارد، در نتیجه دید جامع‌تری از تاثیر نور آبی بر بلوغ در موش‌های نر و ماده ارائه می‌دهد.

محققان می‌گویند: اگرچه نمی‌توان نتایج مشابهی را در انسان انتظار داشت اما این یافته‌ها نشان می‌دهد که نور آبی یک عامل خطر، برای شروع زودرس بلوغ است.

اوغورلو افزود: «از آنجایی که این یک مطالعه بر روی موش‌ها انجام شده است، نمی‌توانیم مطمئن باشیم که این یافته‌ها در کودکان نیز مشاهده شود اما این اطلاعات نشان می‌دهند که قرار گرفتن در معرض نور آبی می‌تواند به‌عنوان یک عامل خطر برای شروع زودرس بلوغ در نظر گرفته شود.»