تشکیل اتاق فکر و شناخت عرصه برای مقابله با آن از اهم واجبات هر دستگاه میباشد . مصطفی راستینه رئیس بنیاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در اولین جلسه اتاق فکر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی که با معاونت بانوان ریاست جمهوری با حضور خانم دکتر خزعلی معاون محترم رئیسجمهور امور زنان و خانواده و با حضور معاونتهای مختلف بانوان و اعضای اتاق فکر بنیاد تشکیل شد گفت: تشکیل این اتاق فکر برای شناسایی عرصه آسیبهای اجتماعی و ارائه راهکار و راه حل از اهم واجبات است و هر دستگاه میبایست با حضور نخبگان و متخصصان، این اتاقها را تشکیل دهد . ایشان ضمن معرفی اعضای اتاق فکر از اینکه با دستور ویژه معاونت محترم بانوان ریاست جمهوری هر 15 روز یکبار بایستی این جلسات تشکیل شود ابراز خرسندی کرده و گفتند امید داریم با این رویکرد علمی و اجرایی این معاونت شاهد کاهش آسیب در سطح خانوادهها بوده و بتوانیم سهمی در حال خوب مردم عزیزمان داشته باشیم. در ادامه خانم دکتر انسیه خزعلی، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده مطرح نمودند:
- پیشگیری از انواع آسیبهای اجتماعی، نیازمند انسجام و وحدت رویه نهادهای متولی و همچنین تشکلهای مردم نهاد است و در این مساله مهم نمیتوان از نقش مؤثر مراکز خودجوش مردمی غفلت کرد، چراکه این تشکلهای مردم نهاد است که با پیشرانی درزمینهٔ مقابله با آسیبهای اجتماعی، میتوانند تحولات اساسی را در کشور ایجاد نمایند.
- لازمه اثرگذاری هیاتهای اندیشه ورز در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، ورود به فاز عملیاتی است که بخش اساسی این طرحها باید در حیطه آموزش از نوع پرورش افکار و توانمندسازی، بهمنظور شکوفایی جامعه و افزایش میزان پیشگیری از آسیبها به کار گرفته شود.
- نمود عینی ورود تشکلهای مردم نهاد به این موضوع را میتوان در برخی مناطق محروم مشاهده نمود که از طریق آموزشهای متمادی در طی چهار دهه بعد از انقلاب، با وجود محرومیتهای بیشمار ، شاهد رشد و بالندگی اهالی آن هستیم.