به نقل از روابط عمومی بنیاد، در نیم قرن گذشته شاهد چهار هزار سیل در کشور بودهایم که دو هزار مورد آن در 15 سال گذشته رخ داده است این نشان میدهد بحث تغییر اقلیم و اثرگذاری عواملی که بر وقوع سیل مؤثر است، طی این چند سال افزایش یافته است. جاری شدن سیل فقط مختص کشور ما نیست و از سال 1980 تا 2013 وقوع سیل در نقاط مختلف دنیا یک تریلیون دلار خسارت به کشورها وارد کرده است و حدود 220 هزار نفر جان خود را از دست دادهاند اما آمار نشان میدهد 53 درصد از سیلهای نیم قرن گذشته در 15 سال اخیر اتفاق افتاده است با توجه به اینکه این بلایای طبیعی قابل پیشبینی هستند سؤال اینجاست چرا استانها هیچ اقدام و یا اقدامات لازم برای مواجهه شدن با این بلای طبیعی را اتخاذ نمیکنند .
یک آمار سرانگشتی نشان میدهد که از بعد از انقلاب جمهوری اسلامی ایران هر استان برای مباحث تغییر اقلیم و اثرگذار عوامل مؤثر بر وقوع سیل مانند لایروبی رودخانه و سدها ، زهکشی، از بین رفتن زمینهای کشاورزی از بین رفتن پوشش گیاهی ساختوسازهای غیرمجاز چقدر بودجه به استان تزریق میشود که متأسفانه با ترک فعل مسئولین و عدم نظارت دستگاههای نظارتی هیچ اتاقی در این زمینه نمیافتد . طبق برآوردهای صورت گرفته سیل به طور متوسط 40 میلیارد توان خسارات مالی به بار میآورد غیر خسارات جانی که البته به غیر از موارد خاص مثلاً: سیل سال 98 خساراتی برابر با بودجه عمرانی یک سال کشور به همراه داشت.
بارش باران باعث جاری شدن سیل نیست این عدم مدیریت صحیح مدیران شهری و یا به عبارتی ناکارآمدی این مدیران است که باعث جاری شدن سیل در کشور میگردد. امید است مسئولین کشور به خود آمده راهکار و راهحل این موضوع را پیدا کنند و اگر نمیتوانند این سازمانهای مردمنهاد پا به عرضه گذاشته و این مشکلات را با کار کارشناسی و حضور اساتید مردم بر طرف کنند تا شاهد کمتر جاری شدن سیل و خسارات کمتر وارد شده به کشور و پیشگیری از صدمات و آسیبهای پس از سیل شویم و کشورمان را در این زمینه واکسینه کنیم.