جستجو

چگونه از عفونی شدن محل نیش حشرات تابستانی پیشگیری کنیم؟

چگونه از عفونی شدن محل نیش حشرات تابستانی پیشگیری کنیم؟

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی میباشد

روزهای تابستان با گرما و نیش حشرات همراه است و بسیاری از افراد برای درمان نیش حشرات راهکاری ندارند به همین دلیل در این مطلب سعی شده است که به شما کمک شود تا به راحتی محل نیش حشرات را درمان کنید.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایسنا، خدمات داروخانه سرویس سلامت ملی بریتانیا برای بیماران این امکان را فراهم کرده است که به جای منتظر ماندن برای وقت پزشک عمومی، برای مواردی مانند نیش حشرات در داروخانه محلی خود مشاوره و درمان دریافت کنند و کلر نوینسون، سرپرست داروسازی در انگلستان به افراد در این مورد کمک می‌کند.

کلر توضیح داد که چگونه می‌توان برخی از رایج‌ترین گزش‌های حشره را شناسایی و درمان کرد و همچنین چه زمانی باید از کمک حرفه‌ای استفاده کرد.

او افزود هنگام درمان گزش یا نیش، تشخیص علت آن می‌تواند مشکل باشد، به‌ویژه اگر حشره را ندیده باشید. اما نگران نباشید، زیرا روند درمان آنها مشابه است و اقدام سریع می‌تواند به جلوگیری از عفونی شدن نیش کمک کند.

او از افراد خواست که اگر مکان نیش حشره‌ در بدنشان متورم‌تر و دردناک‌تر شد به داروساز محلی خود مراجعه کنند، زیرا این مورد می‌تواند نشانه‌ای از عفونی بودن نیش باشد.

نیش زنبور و زنبور عسل

شناسایی برخی از نیش‌های تابستانی ترسناک‌تر می‌تواند آسان‌تر باشد به‌عنوان مثال نیش زنبور و زنبور عسل اغلب با درد شدید فوری و به دنبال آن علامت قرمز متورم همراه است، اما تشخیص تفاوت بین این دو می‌تواند دشوار باشد.

کلر اظهار کرد: نیش زنبور و زنبور عسل ممکن است دردناک و خارش‌دار باشد و همچنین می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک جزئی شود که تا یک هفته دردناک، قرمز و متورم باقی بماند و اشاره کرد که زنبور اغلب نیش را در زخم باقی می‌گذارد.

او توصیه کرد در صورت وقوع باید در اسرع وقت نیش را با استفاده از موچین، قبل از شستن ناحیه با آب و صابون، خارج کنید. همچنین اگر تورم وجود دارد، از کمپرس سرد مانند کیسه یخ یا پارچه فلانل خیس شده در آب سرد برای حداقل ۱۰ دقیقه استفاده کنید و در صورت امکان، ناحیه آسیب‌دیده را بالا ببرید تا به کاهش تورم کمک کنید.

نیش پشه

نیش پشه برای خیلی‌ها بلای تابستانی است و باعث ایجاد توده‌های قرمز خارش‌دار روی پوست می‌شود، برخی پشه‌ها می‌توانند ناقل بیماری‌های جدی مانند مالاریا باشند. برای جلوگیری از این نیش‌ها، کلر توصیه کرد سعی کنید هنگام گذراندن وقت در فضای باز، پوست در معرض دید را بپوشانید، به خصوص در زمانی از روز یعنی زمان طلوع یا غروب خورشید که پشه‌ها به احتمال زیاد فعال‌تر هستند.

چندین محصول دافع حشرات موجود است که در صورت استفاده مطابق دستورالعمل این محصولات می‌توانند به کاهش خطر گزش کمک کند. او همچنین خرید داروی ضد مالاریا را در صورتی که می‌خواهید به منطقه‌ای با پشه‌های مالاریا سفر کنید، توصیه کرد.

کنه‌ها

گزش کنه در موارد نادر می‌تواند ناقل بیماری‌های ویرانگر مانند بیماری لایم باشد، اما کلر خاطرنشان کرد که نیش‌ها معمولا دردناک نیستند اگرچه می‌توانند واکنش آلرژیک ایجاد کنند. این داروساز با به اشتراک گذاشتن علائم بیماری لایم، هشدار داد این عفونت، باکتریایی است و باعث ایجاد بثورات دایره‌ای صورتی یا قرمز در اطراف ناحیه گزش می‌شود. کنه‌ها مناطق گرم و مرطوب بدن را ترجیح می‌دهند. هنگامی که کنه به نقطه مطلوب می‌رسد، به پوست می‌چسبد و شروع به خون‌گیری می‌کند و برخلاف بسیاری از حشرات دیگر که فقط نیش می‌زنند، کنه‌ها معمولا پس از نیش زدن به بدن شما چسبیده باقی می‌مانند، به همین دلیل احتمالا متوجه خواهید شد که کنه شما را نیش زده است، زیرا کنه را روی پوست خود پیدا خواهید کرد.

کسانی که کنه روی پوست خود پیدا می‌کنند در اسرع وقت روش مناسبی که او توضیح داد را باید انجام دهند؛ افراد با استفاده از موچین‌های دندانه‌ریز برای گرفتن کنه تا جایی که ممکن است به آرامی به پوست نزدیک شوند و بدون پیچاندن یا خرد کردن کنه آن را بیرون بکشند. پس از آن باید پوست خود را با آب و صابون بشویند و کرم ضد عفونی‌کننده را روی پوست اطراف محل گزش بمالند.

علائم بالقوه بیماری‌های منتقله از طریق کنه لکه یا بثورات قرمز یا تغییر رنگ در نزدیکی محل گزش، تب، لرز، بثورات تمام بدن، سفتی گردن، سردرد، حالت تهوع، ضعف، درد یا درد عضلانی، درد مفاصل و تورم غدد لنفاوی است.

مگس اسب

مگس اسب، گزش فوق‌العاده دردناکی است که می‌تواند باعث بثورات قرمز، برجسته، سرگیجه، ضعف، خس خس سینه شود یا ممکن است بخشی از بدن شما پف کرده و متورم شود. کلر هشدار داد که این نیش‌ها برای بهبودی زمان می‌برند در نتیجه فرصت بیشتری برای عفونی شدن آن فراهم می‌شود و با افزایش درد، قرمزی، تورم و چرک در محل گزش مشخص می‌شود. او از هر کسی که این علائم را تجربه می‌کند خواست که فورا به پزشک عمومی خود مراجعه کند یا از یک داروساز مشاوره بگیرد.

برای کمک به جلوگیری از نیش حشرات، متخصصان پوست نیز نکات زیر را توصیه کردند.

 از دافع حشرات استفاده کنید

برای محافظت در برابر پشه‌ها، کنه‌ها و سایر حشرات، از دافع حشرات حاوی ۲۰ تا ۳۰ درصد دیت (DEET) روی پوست و لباس خود استفاده کنید. همیشه دستوالعمل‌های روی دافع را دنبال کنید و بر اساس دستورالعمل از آن استفاده کنید. اگر از ضد آفتاب هم استفاده می‌کنید، ابتدا ضدآفتاب خود را بمالید، بگذارید خشک شود و سپس از ماده دافع حشرات استفاده کنید. از ضدآفتاب‌هایی که حاوی دافع حشرات هستند استفاده نکنید، زیرا ضد آفتاب باید به مقدار زیاد و اغلب استفاده شود، در حالی که دافع حشرات باید کم استفاده شود.

 لباس مناسب بپوشید

اگر می‌دانید که شب‌ها بیرون می‌روید یا در یک منطقه پر درخت پیاده‌روی می‌کنید، لباس مناسب بپوشید تا از نیش حشرات جلوگیری کنید. با پوشیدن پیراهن‌های آستین بلند، شلوار، جوراب و کفش‌های بسته به جای صندل، پوست در معرض دید را تا حد امکان بپوشانید. برای محافظت بیشتر، جوراب‌هایتان را روی شلوارتان بالا بکشید و پیراهن‌تان را داخل شلوارتان بگذارید. همچنین می‌توانید لایه‌های بیرونی لباس را با مواد دافع حشرات حاوی ماده فعال پرمترین، از قبل تجهیز کنید. دستورالعمل‌ها را به دقت دنبال کنید و اجازه دهید لباس‌ها حداقل دو ساعت قبل از پوشیدن خشک شوند.

 از پشه‌بند استفاده کنید

اگر در فضای باز می‌خوابید، از پشه‌بندها برای محافظت در برابر پشه‌ها استفاده کنید، برای حداکثر محافظت آن را تا زیر تشک قرار دهید. گاهی اوقات، علی‌رغم بیشترین تلاش‌های فرد، نیش حشرات همچنان اتفاق می‌افتد. خوشبختانه، بیشتر نیش‌ها و گزش حشرات را می‌توان با خیال راحت در خانه درمان کرد.

درمان گزش و نیش حشرات در خانه

برای گزش‌های دردناک، مانند نیش زنبور، از مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید. همیشه دستورالعمل‌های روی برچسب را دنبال کنید و از دوز صحیح استفاده کنید. ‌برای گزش هایی که باعث خارش می‌شوند، از کیسه یخ یا یک کرم ضد خارش بدون نسخه مانند هیدروکورتیزون استفاده کنید. گزینه دیگر مصرف آنتی هیستامین خوراکی بدون نسخه است.

برای کاهش تورم، کیسه یخ را روی محل نیش قرار دهید. اگر بعد از گزش حشره علائم جدی مانند بثورات پوستی، تب یا بدن درد را تجربه کردید، فورا به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنید و حتما در مورد گزش خود به پزشک گزارش دهید تا شما را از نظر بیماری منتقل شده معاینه کند.