مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با اشاره به پیشگیری از اعتیاد گفت: آگاه سازی و ایجاد زمینه استقلال پایدار جامعه هدف دو اهرم قوی در کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی هستند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری فارس، محمود حسینآبادی ظهر امروز در نشست کمیته فرهنگی و پیشگیری از مواد مخدر استان مرکزی اظهار کرد: یکی از مهمترین دغدغههای رهبر معظم انقلاب در بحث آسیبهای اجتماعی مسأله اعتیاد است که نتیجه این موضوع حکایت از این دارد که خطر واقعا جدی است.
وی با اشاره به شعار پیشگیری مقدم بر درمان است ابراز داشت: برای کسب موفقیت و دستیابی به اهداف پیش بینی شده و برای تحقق این شعار به عمل و عرصه اجرا باید بیش از پیش تلاش کرد که این امر باعث برداشت گامهای موثر و کاهش هزینههای درمان و آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی شناخت الگوهای خطرپذیری را در پیشگیری موثر دانست و افزود: آگاه سازی و ایجاد زمینه استقلال پایدار جامعه هدف دو اهرم قوی در کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی هستند.
حسین آبادی بر لزوم همکاری بین بخشی و مشارکت در اجرای برنامههای فرهنگی پیشگیری و اقدامات فرهنگی در خانوادهها، مدارس و دانشگاهها تاکید و اظهار کرد: یکی از شیوههای مقابله با معضلات اجتماعی آگاه سازی نوجوانان و جوانان از طریق برنامههای فرهنگی است باید در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از تبعات و سوء مصرف مواد مخدر اقدامات شایسته و اثر بخشی صورت پذیرد.
سرمایهها را به سمت برنامههای آگاهسازی سوق دهیم
شایستهفر دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز گفت: پیشگیری از اعتیاد مقرون به صرفه و کم هزینهتر از درمان است و بر همین اساس باید آگاه سازی را به خانوادهها آموزش داد.
وی بر اهمیت مسئله آگاهسازی در کنار توانمندسازی جامعه به ویژه کسانی که ناخواسته در دام مشکلات و آسیبهای مختلف اجتماعی گرفتار شدهاند، تاکید کرد و افزود: استفاده هرچه بهتر از ظرفیت مردم در اجرای طرحهای پیشگیری از اعتیاد رویکرد مهم دولت سیزدهم است که با جدیت پیگیری میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: باید سرمایهها را به سمت برنامههای آگاهسازی و اطلاع رسانی سوق داد.
اجرای 5 طرح در دفتر اعتیاد استان
امیر حجت نوروزی معاون امور پیشگیری نیز از اجرای 5 طرح در دفتر اعتیاد استان خبر داد و گفت: طرح کیان در راستای یکی از مهمترین ماموریتهای اصلی برای پیشگیری از اعتیاد در محیطهای اداری برای کارکنان و خانوادههای آنان اجرا میشود، از جمله این طرحها است.
وی افزود: طرح پازک، طرح پیشگیری از اعتیاد اجتماعمحور، برنامه آگاهسازی و طرح کارزار رسانهای و طرح ارتقای توانمندیهای شناختی – رفتاری با هدف ارتقای مهارتهای روانی – اجتماعی در گروههای آسیبپذیر را از دیگر طرحها برشمرد.
در این نشست به منظور هم افزایی و پیشگیری از موازی کاری، اعضاء حاضر ضمن تشریح عملکرد در حوزه پیشگیری از اعتیاد و در خصوص چالشها و موانع اجرای طرحها و ایجاد فضای پیشگیری پیرامون آسیبهای موجود در حیطه اعتیاد به خصوص در محیط آموزشی و نیز درجهت هم اندیشی و بازنگری مشکلات بحث و تبادل نظر نمودند.