جستجو
چشم به راه پدر

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی می‌باشد.

چشم به راه پدر

“فاطمه زهرا” دختری هشت ساله از یک ماه قبل در انتظار ترک اعتیاد پدر، مهمان گرمخانه بیرجند است به امیدی که زندگی از نو برایش ساخته شود.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایرنا، طالع‌اش چنان بوده که تک دختر پدر شود اما از زمانی که توانست کلمه «بابا» را به زبان بیاورد هرگز او را نمی‌دید. پدر در دام اعتیاد هر روز بیشتر به منجلاب فرو می‌رفت چون یا در تدارک مواد بود یا در خماری، پس زمانی برای فاطمه زهرا نداشت.

بعد سالها خانه به دوشی و مستاجری عاقبت کارشان به پارک نشینی افتاد. ماه‌ها اجاره خانه عقب افتاده بود و مادر دستش به جایی بند نمی‌شد تمام خانواده از او بریده بودند به جرم اینکه به خاطر یگانه دخترش پای اعتیاد شوهر نشسته و حاضر به جدایی و طلاق نیست.

پدر هم هر چه داشت دود می‌کرد، نه شغلی که امید درآمدی باشد و نه توانی که بتواند خرج زندگی را بدهد پس تنها راهشان این بود که آواره پارک‌ها شوند.

لوازم زندگی، جهیزیه مادر همه و همه برای خرید مواد فروخته شده بود خودشان و با یک دست لباس تنشان ماهها در پارک به سر بردند تا اینکه روزی ماموران مجتمع فوریت‌های اجتماعی شهرداری آنها را به عنوان کارتن خواب به گرمخانه هدایت کردند.

پدر مستاصل از روزهای سیاه اعتیاد و آوارگی چاره ای نداشت که راهی کمپ شود اما فاطمه زهرا و مادرش از یک ماه پیش در گرمخانه چشم به راه پدری هستند که اگر اعتیاد را رها کرده باشد شاید بتواند زندگی را از نو براشان بسازد.

فاطمه زهرا کلاس دوم ابتدایی است و از همانجا به مدرسه هم می‌رود همدم روزهای تکراری در اتاق کوچک گرمخانه چند عروسکی است که از تمام زندگی برایش باقی مانده و مادر که تنها سرگرمی‌اش نگاه به تکالیف فرزند است.

اما مادر علاقه به کار کردن دارد تا حالا که روزنه امیدی برای ساختن دوباره زندگی اش بازه شده کاری انجام دهد که کمک خرج خانواده شود.

تنها حرفه ای که مهارت دارد قالی‌بافی است خودش می‌گوید سالها در روستا قالی بافته‌ام و اگر الان هم جایی باشد که لوازم در اختیارم بگذارند می‌توانم کار کنم.

مجتمع فوریت‌های خدمات اجتماعی شهرداری بیرجند اسفند سال ۱۳۹۹ راه‌اندازی و پس از آن در دوره جدید مدیریت شهری، چراغ گرمخانه هم درآن روش شد چرا که خراسان جنوبی تنها استان کشور بود که گرمخانه‌ای برای افراد بی‌خانمان نداشت.

مسئول مجتمع فوریت‌های خدمات اجتماعی شهرداری بیرجند هم به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۸۱ بی‌خانمان در شهر بیرجند شناسایی و در این مرکز پذیرش شده‌اند.

منصوره امیرآبادی با بیان اینکه از این تعداد ۴۴ نفر ساماندهی و از چرخه کارتن خوابی حذف شدند افزود: این افراد از طریق ایجاد اشتغال توانمند شده یا به خانه سالمندان و دیگر شهرستان‌ها اعزام شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه همه خدمات در این مرکز رایگان است ادامه داد: افراد پذیرش شده در زمینه بهداشت عمومی مانند حمام، لباس تمیز و سه وعده غذای اصلی خدمات دریافت می‌کنند.

مسئول مجتمع فوریت‌های خدمات اجتماعی شهرداری بیرجند اقامت شبانه‌روزی را یکی از ظرفیت‌های مرکز فوریت‌های اجتماعی شهر بیرجند برشمرد و گفت: همچنین برای مددجویان دوره‌های آموزشی آشنایی با آسیب‌های اجتماعی برگزار می‌شود.

وی عنوان کرد: یکی از سیاست‌های شهرداری ایجاد زمینه اشتغال برای مددجویان این مرکز است و در این راستا تاکنون گلخانه‌ای واقع در پارک آزادی بیرجند برای اشتغال بهبودیافتگان ایجاد شده که چهار نفر می‌توانند مشغول به کار شوند.

امیرآبادی اضافه کرد: بازسازی و راه‌اندازی خانه پارچه بافی، خرید یک عدد دستگاه میوه خشک کنی و به کارگیری برخی بهبودیافتگان در حوزه خدمات شهری از دیگر اقدامات در حوزه کمک به رفع آسیب های اجتماعی بوده که از این طریق مددجوی بهبودیافته با داشتن یک شغل می‌تواند زندگی عادی داشته باشد.

وی گفت: با این وجود برای گسترش این خدمات نیازمند کمک خیران هستیم تا شهری عاری از آسیب های اجتماعی را بتوانیم ترسیم کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی شهرداری بیرجند هم گفت: یکی از سیاست‌های شهرداری این است که املاک رها شده را بازسازی و در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی به اقشار آسیب پذیر برای ایجاد اشتغال واگذار کند.

غلامرضا یونسی اضافه کرد: از همین رو منزلی در موسی بن جعفر به حوزه خدمات شهری شهرداری واگذار شده که برای کارگاه توبافی و خیاطی همچنین پرورش قارچ از آن استفاده می شود که در اختیار زنان سرپرست خانوار یا بهبودیافتگان از اعتیاد است.

وی گفت: همچنین خانه ای در پشت بوستان قلعه بیرجند در حال بازسازی که چهار میلیارد ریال اعتبار برای آن پیش‌بینی شده تا در اختیار چندین گروه شغلی برای کسب درآمد در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی قرار گیرد.

معاون توسعه مدیریت ومنابع انسانی شهرداری بیرجند یادآور شد: این املاک رها شده در مناطق آسیب پذیر شهر هستند که با تبدیل وضعیت آن بخشی از مشکلات این محلات هم کاهش می‌یابد.

وی افزود: در گذشته این املاک رها شده که عمدتا پاتوق معتادان بود به طور کامل تخریب می‌شد اما اکنون سیاست‌ها را به سمتی هدایت کرده‌ایم که در راستای کاهش آسیب بتوانیم از آن استفاده کنیم.