فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

جستجو
جستجو

بسیاری از کودکانِ جهان سبک زندگی استانداردی ندارند

بسیاری از کودکانِ جهان سبک زندگی استانداردی ندارند

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی میباشد

داده‌های یک مطالعه جهانی نشان داد اکثر کودکان خردسال به اندازه کافی می‌خوابند اما زمان زیادی را صرف تماشای صفحه نمایش می‌کنند و در طول روز تحرک کافی ندارند.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایسنا، طبق معیارهای بین‌المللی کودکان زیر ۵ سال باید سه ساعت در روز فعالیت بدنی داشته باشند از جمله حداقل یک ساعت ورزش و تحرک شدید و همچنین حداکثر یک ساعت از زمان خود را صرف تماشای صفحه نمایش کنند و ۱۰ تا ۱۳ ساعت هم بخوابند.

اما نتیجه مطالعه‌ای که در ۳۳ کشور جهان و بر پایه نمونه‌ای شامل ۷۰۰۰ کودک انجام شده و در JAMA Pediatrics منتشر شده، نشان می‌دهد که تنها ۱۴.۳ درصد از کودکان ۳ و ۴ ساله بر پایه این استاندارد زندگی می‌کنند.

مطابق نتیجه این مطالعه، از هر چهار کودک خردسال در اروپا سه کودک بیش از حد به صفحه نمایش نگاه می‌کنند و خواب و تحرک روزانه کافی نیز ندارند.

در حالی که ۸۱ درصد آنها به اندازه کافی می‌خوابند، فقط ۴۱.۸ درصد از آنها توصیه‌های مربوط به مدت زمان تماشای صفحه نمایش را رعایت می‌کنند. ۴۹.۲ درصد از خردسالان نیز فعالیت بدنی کافی دارند.

به گفته متخصصانی که در این مطالعه به رهبری دانشگاه ولنگونگ در استرالیا مشارکت کردند، با توجه به این که دوران کودکی یک «فرصت مهم» برای ایجاد عادات سالم است، یافته‌های این تحقیق نگرانی‌ها را نسبت به سلامتی نسل آینده بزرگسالان افزایش داده است.

تفاوت‌های منطقه‌ای

نرخ خردسالانی که سبک زندگی استانداردی دارند، در آفریقا و اروپا کمی بهتر از سایر نقاط جهان است، جایی که حدود یک چهارم کودکان (به ترتیب ۲۳.۹ و ۲۳.۵ درصد) هر سه معیار را رعایت می‌کنند.

نیمی از کودکان اروپایی (۵۰ درصد) محدودیت زمانی تماشای صفحه نمایش را رعایت می‌کنند، در حالی که ۵۳.۵ درصد کودکان به اندازه کافی ورزش می‌کنند و تقریباً همه آنها (۹۴.۷ درصد) به اندازه کافی می‌خوابند.

این مطالعه نشان می‌دهد که دختران اروپایی بیشتر از پسران دستورالعمل‌ تماشای صفحه نمایش را رعایت می‌کنند، اما احتمال دارد که به اندازه پسران ورزش نکنند.

خردسالان ساکنِ آمریکای شمالی و جنوبی هم بهترین و هم بدترین عادات را دارند. در حالی که از هر سه کودک، دو کودک فعالیت بدنی کافی دارند که بیشتر از هر منطقه دیگری در جهان است، کودکان در این دو منطقه بیشترین زمان را صرف تماشای صفحه نمایش می‌کنند، به طوری که تنها ۱۷ درصد از خردسالان ساکن در آمریکای شمالی و جنوبی توصیه رعایت محدودیت زمانی یک ساعته را رعایت می‌کنند.

دکتر «سارا رز»، روانشناس رشد و دانشیار دانشگاه استافوردشایر در انگلیس گفت: گاهی اوقات مردم فرض می‌کنند که اگر کودک زمان زیادی را صرف نشستن جلوی صفحه نمایش می‌کند، در فعالیت‌های ورزشی و بدنی شرکت نمی‌کند، اما نتایج ثبت شده در آمریکای شمالی و جنوبی این باور را تایید نمی‌کند.

محدود کردن زمان تماشای صفحه نمایش

با توجه به وجود نگرانی‌های جدی در خصوص تبعات تماشای بیش از حد صفحه نمایش توسط کودکان، چندین کشور اروپایی در تلاش برای اعمال محدودیت در این خصوص هستند. در ماه سپتامبر، آژانس بهداشت عمومی سوئد توصیه کرد که تماشای صفحه نمایش برای کودکان زیر ۲ سال ممنوع شود. ایرلند هم به والدین توصیه کرد که نوزادان تا ۱۸ ماه حق تماشای صفحه نمایش را نداشته باشند.

در همین حال، دولت فرانسه می‌گوید کودکان زیر ۳ سال نباید از صفحه نمایش استفاده کنند و تا ۶ سالگی نیز باید استفاده آنها «به شدت محدود» باشد.

البته دور نگه داشتن کودکان خردسال از صفحه نمایش «تقریبا غیرممکن» شده است و رویکرد صفر دیگر عملی نیست.

دکتر رز می‌گوید: زمان تماشای صفحه نمایش می‌تواند ارزش‌های متفاوتی برای کودکان داشته باشد. به عنوان مثال، تماس تصویری با پدربزرگ و مادربزرگ یا تماشای برنامه آموزشی ارزش‌های متفاوتی دارند. بنابراین، والدین باید به دنبال استفاده سالم و ارزشمند کودکان از زمان محدود استفاده از صفحه نمایش باشند.