دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سیاستهای کلی در زمینه مواد مخدر از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است، مقدماتی باید فراهم کرد تا سیاستهای عملیاتی در این زمینه تصویب و اجرایی شود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایرنا، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در هفتمین نشست شورای هماهنگی ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع راهبری میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل که با حضور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور همراه بود، ضمن تبیین اهمیت تشکیل هیات اندیشهورز در این حوزه و تأکید بر ترکیب اعضای این هیات اندیشه ورز در میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل گفت: مبارزه با مصرف مواد مخدر از جمله کارهایی است که نیازمند بهرهمندی از متخصصین رشتههای مختلف است.
وی افزود: کارشناسان حوزههای مختلف باید در میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل حضور داشته باشند، همچنین نیاز است که تجربیات ستاد مبارزه با مواد مخدر که بر مشکلات اساسی این حوزه اشراف دارد در این زمینه استفاده شود و در این صورت اقدامات عملیاتی و تکلیف دستگاهها در حوزه مواد مخدر تعیین می شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: سیاستهای کلی در زمینه مواد مخدر از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است که باید مقدماتی فراهم کرد تا سیاستهای عملیاتی در این زمینه تصویب و اجرایی شود.
خسروپناه گفت: جدا از اقدامات لازم در پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر، ظرفیتهای لازم برای سیاست گذاری حوزه درمان نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد که باید از همه ظرفیتها برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر استفاده شود.
۶۰ درصد معتادان فکر نمیکردند که با یکی دوبار مصرف معتاد میشوند
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز در این نشست اظهار داشت: در مواجهه با مسأله مواد مخدر باید از همه ظرفیتها برای پیشگیری استفاده شود که وزارت آموزش و پرورش، سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه میتوانند بسیار اثرگذار باشند.
اسکندر مومنی با بیان اینکه متناسب با حجم تهدیدات در زمینه مواد مخدر در زمینه پیشگیری اقدامات لازم صورت نگرفته است، ادامه داد: مبارزه با مواد مخدر باید در کتابهای درسی، تهیه فیلم و سریالها مدنظر باشد.
وی به نتایج نظرسنجیها در زمینه دغدغه خانوادهها در آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: نگرانی از مصرف مواد مخدر همواره مهم ترین دغدغه خانوادهها در کشور بوده است.
وی در ادامه، خواستار تعیین اولویتهای پیشگیری از مصرف مواد مخدر شد و افزود: پژوهشها نشان میدهد که بیش از ۶۰ درصد معتادان فکر نمیکردند که با یکی دوبار مصرف معتاد میشوند، همچنین تعداد زیادی با اینکه میدانند مواد مخدر مضر است، اما نمیتوانند با گروه همسالان خود مخالفت کنند.