خواب کافی ندارید؟ نتایج تحقیقی نشان میدهد که سلولهای عروقی شما ممکن است در اکسیدانها غوطهور شوند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایسنا، بسیاری از افراد اغلب بهجای هفت تا هشت ساعت خواب توصیه شده، فقط پنج تا ۶ ساعت میخوابند.
اما حتی یک کمبود خواب مزمن خفیف ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را در مراحل بعدی زندگی افزایش دهد. نتایج بررسیها روی هزاران نفر نشان داد، افرادی که کمبود خواب خفیف اما مزمن را گزارش میکنند نسبت به افرادی که خواب کافی دارند، در اواخر زندگی بیماری قلبی بیشتری دارند.
نتایج تحقیق دانشگاه کلمبیا آمریکا، روی زنان نشان میدهد که در طول محرومیت مزمن خفیف از خواب چه اتفاقی در بدن میافتد؛ تنها پس از ۶ هفته خواب کوتاه، سلولهایی که رگهای خونی ما را پوشاندهاند، تحت تاثیر اکسیدانهای مخرب قرار خواهند گرفت.
برخلاف سلولهایی که بهخوبی استراحت میکنند، سلولهای دارای محدودیت خواب قادر به فعال کردن پاسخهای آنتیاکسیدانی برای پاکسازی مولکولهای مخرب نیستند. در نتیجه سلولهایی که ملتهب و ناکارآمد میشوند، گامی اولیه در توسعه بیماریهای قلبی عروقی هستند.
دکتر سانجا جلیک، سرپرست این تحقیق، مدیر مرکز پزشکی خواب در کلمبیا و استاد پزشکی در بخش پزشکی ریه، آلرژی و مراقبتهای ویژه در کالج پزشکان و جراحان واگلوس دانشگاه کلمبیا میگوید: این یافته یکی از اولین شواهد مستقیم است که نشان میدهد کمبود خواب مزمن و خفیف باعث بیماری قلبی میشود.
سانجا جلیک بیان کرد: تا بهحال ما فقط در مطالعات اپیدمیولوژیک ارتباط بین خواب و سلامت قلب را دیدهایم، اما نتایج این تحقیقات میتواند توسط بسیاری از عوامل مخدوشکننده که قابل شناسایی و تنظیم نیستند، مخدوش شود. فقط تحقیقات تصادفیسازی و کنترلشده میتوانند تعیین کنند که آیا این ارتباط واقعی است و چه تغییراتی در بدن ناشی از خواب کوتاه میتواند بیماری قلبی را افزایش دهد.
مطالعات قبلی کمبود خواب مزمن را بررسی نکردند و اثرات فیزیولوژیکی چند شب محرومیت شدید از خواب را بررسی کردند.
جلیک اظهار کرد: اما این مورد رفتار مردم در شبهای متمادی نیست. بیشتر مردم هر روز در زمان مشخصی از خواب بیدار میشوند اما تمایل دارند زمان خواب خود را یک تا دو ساعت به تعویق بیندازند. ما میخواستیم آن رفتار که رایجترین الگوی خواب در بزرگسالان است را تقلید کنیم.
محققان نزدیک به ۱۰۰۰ زن را در واشنگتن هایتس برای این تحقیق غربالگری و از بین آنان ۳۵ زن سالم که هر شب بهطور معمول هفت تا هشت ساعت میخوابیدند، برای این تحقیق ثبت نام کردند. این زنان میتوانستند این تحقیق ۱۲ هفتهای را تکمیل کنند.
زنان بهمدت ۶ هفته طبق روال معمول خود میخوابیدند. برای ۶ هفته دیگر آنان ۱.۵ ساعت دیرتر از حد معمول به رختخواب رفتند. خواب هر شرکتکننده با ردیابهای خواب مچی تأیید شد.
جلیک خاطرنشان کرد: اگر افراد حداقل هفت تا هشت ساعت در شب بخوابند بسیاری از مشکلات را میتوان حل کرد .
افرادی که جوان و سالم هستند باید بدانند که اگر کمتر از آن بخوابند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را تشدید میکنند.
نتایج مطالعات اپیدمیولوژیک اخیر نشان میدهد که زمان خواب ناهماهنگ ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.
گروه تحقیقاتی جلیک در حال طراحی تحقیقی است تا دریابد که آیا تغییر زمان خواب مانند خواب مزمن اما منظم و کوتاه بر سلولهای عروقی تأثیر میگذارد یا خیر.