نهمین دوره کنفرانس بینالمللی زلزلهشناسی از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشتماه برگزار میشود. این کنفرانس با تمرکز بر کلانشهرها، به ویژه تهران، به دنبال ارائه راهحلهای عملی برای ارتقای تابآوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن در برابر زلزله خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدحسن بازیار؛ رئیس پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزل، در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار کرد: نهمین دوره کنفرانس بینالمللی زلزلهشناسی از 18 تا 20 اردیبهشت ماه در برج میلاد تهران برگزار میشود.
وی با بیان اینکه 6 سخنران کلیدی خارجی و جمعاً 458 مقاله (415 داخلی و 43 خارجی) در این کنفرانس حضور خواهند داشت، افزود: از این مقالات، 211 مقاله به صورت شفاهی و 204 مقاله به صورت پوستر ارائه میشود.
رئیس پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: زلزلهشناسی، پیشگیری و ایمنسازی سازهها و مدیریت بحران، محورهای اصلی این مقالات را تشکیل میدهند. سخنرانان خارجی از 15 کشور شامل آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، ژاپن، سوئد، فرانسه، نیوزیلند و هند در این کنفرانس حضور خواهند یافت.
بازیار با اشاره به تمرکز این کنفرانس بر حل مسائل زلزلهخیزی کلانشهرهای ایران مانند تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد، گفت: در حاشیه این کنفرانس، 16 کارگاه تخصصی در زمینههایی نظیر ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستانهای مقاوم برگزار میشود.
وی افزود: تلاش داریم بر اساس یافتهها و بحثهای این کارگاهها، در پایان کنفرانس قطعنامهای در حوزه ارتقای تابآوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسئولان و سیاستگذاران تدوین کنیم.
رئیس پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله با اشاره به وقوع زلزلههای اخیر با بزرگی بیش از 4 در مناطقی مانند فاریاب کرمان و خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: زمین دائماً در حال تغییر و تحول است و این فرآیند، پدیدهای دائمی است که از گذشته وجود داشته و در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه باید یاد بگیریم چگونه با کمترین تلفات با زلزله زندگی کنیم، به موضوع دورههای بازگشت زلزله در تهران اشاره کرد و گفت: این دوره ابتدا 120 سال، سپس 150 سال و در نهایت به دلیل عدم وقوع زلزله بزرگ در تهران، 175 سال عنوان شده است.
بازیار با تاکید بر پیچیدگی پدیده زلزله اظهار کرد: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که 2 هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود. از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است که باید همه موارد آن مدنظر قرار گیرد.
وی اضافه کرد: با وجود گسلهای فعال در شمال و جنوب تهران، احتمال وقوع زلزله در این شهر وجود دارد و باید با در نظر گرفتن همه جوانب، برای این موضوع آمادگی لازم را داشته باشیم.