رئیس سازمان بهزیستی گفت: درگاههای محله محور شهرداری همچون سرای محلات ظرفیت های مناسبی هستند تا از این طریق بتوان داوران مناسب سازی در محلات را انتخاب کرد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری مهر، علی محمد قادری در این جلسه با تأکید بر اینکه مناسب سازی و دسترس پذیری به معنای افزایش غنای خدمات است، گفت: موضوع اقدام مشترک بسیار مهم است و اثر بخشی و ماندگاری در اذهان مردم و مسئولین را به دنبال دارد.
وی افزود: از اتفاقهای خیلی خوب که محصول پیگیری و همکاری همه عزیزان در این جلسات است، استانداردسازی و مناسب سازی خودروهای سدان است که برای اولین بار این استاندارد ابلاغ شده است.
وی همچنین به حضور شهردار تهران در جلسه بعدی ستاد مناسب سازی اشاره کرد و گفت: درگاههای محله محور شهرداری همچون سرای محلات و… ظرفیتهای مناسبی هستند تا از این طریق بتوان داوران مناسب سازی در محلات را انتخاب کرد و با آموزشهای کوتاه مدت به این افراد، نقاط تاریک غیر قابل دسترس محلهها را شناسایی و با تجمیع دادهها به پیگیری جدی تر مناسب سازی در شهرها، دست یافت.
قادری همچنین در نظر گرفتن بستههای تشویقی، اعطای تسهیلات بلاعوض برای مناسب سازی اماکن، استفاده از ظرفیتهای خیرین، درخواست همکاری مرکز آمار برای دسترسی به آمار تجمعی معلولان در محلات به منظور توسعه ناوگان مناسب سازی شده، ایجاد پویش ملی مناسب سازی، ایجاد خانه خلاق در حوزه مناسب سازی و… را به عنوان پیشنهادهایی برای پیگیری و اجرا در جلسات بعدی ستاد مطرح کرد.
اهمیت دسترس پذیری در فضای مجازی
در این جلسه همچنین بر طراحی درگاهها و وب گاههای الکترونیک به منظور مناسب سازی برای افراد دارای معلولیت (بررسی موضوع ماده هفت آئین نامه اجرایی ماده سه قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت) و اهمیت دسترس پذیری در فضای مجازی برای افراد دارای معلولیت بینایی همچون دسترس پذیری در فضای شهری و فیزیکی تاکید شد و نرم افزارهای موجود برای پیاده سازی در فضای مجازی به این منظور، معرفی؛ نقد و بررسی شد.
همچنین پیشنهاد اختصاص ردیف بودجه مستقل در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به منظور مناسب سازی در دستگاههای اجرایی ملی و استانی و بررسی بند چ ماده ۳۷ احکام دائمی برنامههای توسعه کشور (نقش رسانه ملی در تأمین مالی از محل بند چ) در این جلسه، صورت گرفت.