مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گفت: ۱۰ هزار کودک کار در پایتخت فعالیت میکنند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری تسنیم، احمد احمدی صدر؛ مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در مراسم افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در بهشت زهرا(س) که با حضور جواد تاجیک؛ مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س)، جمعی از مدیران شهری و مادر شهید ولیالله اندامی برگزار شد، اظهار کرد: پس از راهاندازی پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در حرم مطهر امام خمینی(ره) در مدتی کمتر از یک سال شاهد راهاندازی پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در بهشت زهرا(س) هستیم.
وی افزود: با افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری در بهشت زهرا(س)، تعداد پایگاههای اجتماعی تهران در مدت زمان کمتر از دو سال در پایتخت از 5 پایگاه به 28 پایگاه افزایش یافتند و تا پایان سال نیز 2 پایگاه دیگر راهاندازی میشود. اهتمام صورت گرفته حاکی از آن است که به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی قائل به اهمیت هستیم.
احمدی صدر، وجود 25 هزار معتاد متجاهر، 10هزار کودک کار و همچنین افزایش گسترده حضور متکدیان و افراد بیخانمان در محدوده بهشت زهرا(س) تا دو سال گذشته را نتیجه اعتقاد به تفکر “توسعه پایدار” دانست و افزود: ریشه آسیبهای اجتماعی را باید در تفکر غلط و پوشالی “توسعه پایدار” و تاکید بر فرهنگ و گفتمان لیبرال و نئولیبرال جستجو کنیم. موضوعی مبتنی بر این تفکر که برخی معتقد بودند آسیبهای اجتماعی اعم از متکدیان، معتادین متجاهر و… که جزئی از اکوسیستم توسعه پایدار به شمار میروند. پس اگر میخواهیم توسعه یابیم عدهای باید فقیر شده و زیر دست و پا له شوند تا خودمان بالا برویم و این گفتمان دقیقاً در مقابل گفتمان امام خمینی(ره)، اخلاق، دین و انسانیت قرار داشت.
وی با بیان اینکه تا سال 1392، 2 هزار معتاد متجاهر در تهران وجود داشته، اما با عمل به تفکرات مبتنی بر توسعه پایدار که من اسمش را توسعه بیمار میگذارم تعداد معتادین متجاهر در سال 1400 تا به امروز به 25هزار نفر افزایش یافته تصریح کرد: ما خدمتگزار تمام بیخانمانها و معتادین متجاهر هستیم و امروز با افتخار میگوییم در بهشت زهرا(س) بیخانمان و چادر خواب نداریم و این اتفاقات در این دو سال اخیر رخ داده است. به محض اینکه گشتهای ما آسیبهای اجتماعی را در طرح محدوده مشاهده کنند به پایگاههای خدمات اجتماعی منتقل میکنند.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی تصریح کرد: در هشت ماه گذشته 5هزار نفر به ظرفیت نگهداری معتادین متجاهر در کلانشهر تهران افزوده شده ،بیش از 34 مدرسه استعدادیابی برای کودکان کار اختصاص یافته، بیش از 28 پایگاه خدمات اجتماعی راهاندازی شده است. ضمن آنکه بیش از یک هزار و 500 کودک کار در یک سال گذشته از چرخه تکدی گری و دستفروشی خارج شده و به آغوش خانوادههای خود بازگشتهاند و این افتخار ماست، اما باید ریشههای معضلات آسیبهای اجتماعی را درست کرد و گفتمان اصیل و اخلاق محور را توسعه دهیم تا شاهد آسیبهای اجتماعی نباشیم.
وی تاکید کرد: پایگاههای خدمات اجتماعی شهرداری تهران ثمراتی داشته که مدیون نگاه جهادی، انقلابی، ارزشمند و اخلاق مدار دکتر زاکانی شهردار تهران است و ما امیدواریم با اهتمام صورت گرفته روزی را شاهد باشیم که از آسیبهای اجتماعی در سطح کلان شهر تهران و بهویژه در سطح بهشت زهرا(س) اثری نبینیم.
در ادامه این مراسم جواد تاجیک؛ مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) گفت: با توجه به وظیفه ای که از بعد مسئولیت اجتماعی برعهده سازمان بهشت زهرا(س) است ما نمیتوانیم نسبت به محدوده جغرافیایی و انسانی خود و انواع آسیبهای اجتماعی که محیط آرامستان را برای زائران و خانوادههای متوفیان نامناسب میکند بیتفاوت باشیم. به همین دلیل خوشحالیم که دومین پایگاه خدمات اجتماعی مستقر در بهشت زهرا(س) افتتاح شده است.