جستجو

معاون وزیر دادگستری: دولت به آسیب‌ های اجتماعی نگاه خاص دارد

معاون وزیر دادگستری: دولت به آسیب‌ های اجتماعی نگاه خاص دارد

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری ایرنا، معاون وزیر دادگستری گفت: نگاه دولت و رئیس جمهور به حوزه آسیب‌های اجتماعی خاص است که باید از این فرصت برای کنترل و کاهش آسیب‌ها استفاده شود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی سید علی کاظمی روز پنجشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان که با موضوع “کنترل و کاهش آسیب کودک‌آزاری و همسرآزاری” در استانداری برگزار شد افزود: هشت بند در سند تحول قضایی به دستور آیت الله رئیسی آمده و بر این حوزه مهم تاکید دارند.

وی با اشاره به هماهنگی دستگاه‌های محتلف در حوزه آسیب‌های اجتماعی به ویژه مباحث کودکان گفت: وزیر کشور، وزیر دادگستری، روسای سازمان تامین اجتماعی و بهزیستی همگی دغدغه آسیب‌های اجتماعی را دارند.

معاون حقوق مالکیت فکری و دبیر مرجع ملی کودک وزارت دادگستری ادامه داد: کودکان موضوع مهمی است و این حوزه، قوانین خوب و جامعی دارد که رویکرد چند نهادی را می‌طلبد بر این اساس اقدام به اجرای این قانون امر مهمی است که در استان خراسان جنوبی هم اشراف به این قانون خوب است.

وی گفت: دغدغه‌مندی مسئولان استان در حوزه آسیب‌های اجتماعی کاملا آشکار است و آسیب‌های اجتماعی، کودکان، زنان و مسائلی از این دست برای ما مهم هستند لذا باید برای حوزه اعتیاد و مواد مخدر در این استان با توجه به همجوار بودن با افغانستان در کنار برنامه‌های سالیانه برنامه اضطرار نیز داشته باشیم.

کاظمی با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی برای کشور ما موضوع راهبردی است گفت: موضوع آسیب‌های اجتماعی در ایران به دلیل آموزه‌های دینی حساس است و در مورد کودکان، موضوع هزار و ۴۰۰ سال پیش مورد تاکید قرار گرفته همچنین مضامین بلندی در اسلام به مباحث کودکان پرداخته است.

وی افزود: یکی از مباحث جهاد تبیین این است که موضوع آسیب‌های اجتماعی باید تبدیل به هنجار عمومی، سیستم و فرآیند شود، طبق احادیت دین اسلام اگر یک نفر را احیا کنیم یعنی کل دنیا را احیا کرده‌ایم و اگر کودک پاک و مطهر که هدیه خداوند است تبدیل به فرد نابهنجاری شود، همه ما مسئول هستیم.

معاون وزیر دادگستری تصریح کرد: جامعه ارزشی و دینی از ما انتظار دارند که به حوزه کودکان، زنان و آسیب‌های اجتماعی بپردازیم اما برخی افراد می‌گویند مبارزه با فقر، محرومیت و خیابان‌گردی هزینه دارد و در توان ما نیست که این نگاه با مبانی اسلامی مغایرت دارد و دولت مردمی سیزدهم تلاش می‌کند که این اتفاق نیفتد.

وی اقدامات دستگاه‌های متولی در خراسان جنوبی را مناسب دانست و گفت: تولید برنامه اطلاع رسانی برای کودکان با مشارک آنان، حساسیت بر رعایت حقوق کودک، اقدامات دادگستری و تعامل با دستگاه‌های اجرایی، آموزش فنی و حرفه‌ای، ساماندهی زباله‌گردان توسط شهرداری و کودکان و زنان در موقعیت خیابان، آموزش اتباع غیر ایرانی، بهداشت اتباع و کنترل بارداری در اتباع خارجی از جمله این موارد بود.

کاظمی تصریح کرد: به کارگیری کودکان زیر ۱۵ سال و اعمال نکردن رعایت استانداردهای کار، مجازات شدید دارد که در برخی استان‌ها رعایت نمی‌شود اما در استان خراسان جنوبی اوضاع خوب است.

وی خواستار تحول از رویکرد پیگیرانه به موضوعات پیشگیرانه شد و از وجود ۳۰ هزار کودک کار در کشور خبر داد.

معاون وزیر دادگستری گفت: البته در مورد خودکشی از استانداردهای جهانی خیلی پایین‌تر هستیم و اعتقادات خانوادگی مانع خودکشی است لذا رویکرد پیشگیری مهم است و این حجم کودکان با بزرگ شدن؛ مشکلات آنها هم بزرگتر می‌شود.

وی عنوان کرد: حاضریم به عنوان یک طرح پایلوت، استان خراسان جنوبی را در حوزه کودک ببینیم و یکی از تجاربی که در خراسان رضوی وجود دارد راه‌اندازی مجتمع شناسایی و کاهش آسیب های اجتماعی است.

کاظمی افزود: برای این منظور که تمامی ساز و کارها و امکانات دستگاه در یک مرکز متمرکز شود و پذیرش کودکان و نوجوانان در معرض خیابان، حمایت‌های قضایی توسط دادستانی، حمایت‌های اجتماعی و مردمی انجام می‌شود، آمادگی برای راه‌اندازی مجتمع شناسایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی در خراسان جنوبی با همراهی دادستانی، شهرداری و بهزیستی وجود دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: سوق دادن افراد معتاد به سمت استفاده از مواد مخدر صنعتی از برنامه‌های دشمن در جنگ شناختی است.

سید محمدرضا طالبی افزود: اعتبارات خوبی در سفرهای رئیس جمهور به استان‌ها اختصاص می‌دهند که بیشتر در حوزه عمرانی است و باید به موضوعات فرهنگی و اجتماعی توجه بیشتری شود، بیشتر اعتبارات حوزه فرهنگی هم در مورد پروژه‌های نیمه تمام فرهنگی است.

وی گفت: دشمن قصد دارد نوجوان و کودک ما را درگیر مواد مخدر کند و از این طریق به اهداف خود در زمینه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی برسد.

معاون استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: چنانچه منابع انسانی کارآمد نداشته باشیم زیرساخت اقتصادی و عمرانی کارکرد اصلی خود را از دست می‌دهد و باید موضوعات فرهنگی و اجتماعی به موازات موضوعات عمرانی و اقتصادی هدایت و راهبری شود.

وی افزود: دستگاه‌های فرهنگی و متولی حوزه آسیب‌های اجتماعی برای اجرای برنامه‌های خود دچار کمبود اعتبار هستند که باید توجه بیشتری به آنها صورت گیرد و سرمایه‌گذاری در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی در واقع سرمایه‌گذاری برای نیروی انسانی سالم و کارآمد در حوزه اقتصاد است.

طالبی با اشاره به اینکه بسیاری از سارقان برای تامین مواد مخدر خود دست به سرقت می‌زنند گفت: عمده موارد ناپسند کودکان کار، زباله‌گردی و سایر آسیب‌ها به دلیل اعتیاد و تامین هزینه مواد مخدر است.

 

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *