جستجو
نقش "قرارگاه اجتماعی" در کاهش محسوس آسیب‌های اجتماعی تهران

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی می‌باشد.

نقش “قرارگاه اجتماعی” در کاهش محسوس آسیب‌های اجتماعی تهران

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه تا پیش از شکل‌گیری قرارگاه اجتماعی، ۲۵ هزار معتاد متجاهر در خیابان‌ها حضور داشتند، گفت: با رصد این وضعیت شهرداری به موضوع ورود کرد و کار بر زمین مانده و سخت ساماندهی این افراد را انجام داد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدامین توکلی‌زاده در جمع نمازگزاران مسجد النبی میدان نبوت در منطقه 8 که در قالب طرح قرار خدمت و با حضور شهردار این منطقه برگزار شد، با اشاره به وضعیت شهرداری تهران در آغاز دوره کنونی مدیریت شهری اظهار کرد: روزی که مدیران کنونی شهرداری سر کار آمدند، شهرداری تهران 90 هزار میلیارد تومان بدهی داشت و هر ماه ناچار به قرض گرفتن از بانک‌ها برای پرداخت حقوق بود که این مشکلات اکنون برطرف شده است.

وی اضافه کرد: بسیاری از مراکز ورزشی و فرهنگی و رویداد‌ها به دلیل کرونا تعطیل شده بود، با آغاز دوره جدید مدیریت شهری و با تشکیل قرارگاه‌های مختلف موضوع سبک زندگی از سطح محله تا خانوادگی و اجتماع را هدف گرفتیم تا با اجرای برنامه‌هایی خاص برای رفع مشکلات برنامه‌ریزی کنیم.

توکلی‌زاده با بیان اینکه اولین قرارگاه ایجاد شده در شهرداری به دلیل شیوع کرونا قرارگاه سلامت بود، خاطرنشان کرد: قرارگاه سلامت در مدیریت شهری هنگامی ایجاد شد که کرونا روزانه صد‌ها قربانی در کشور می‌گرفت. با تشکیل این قرارگاه تمام مراکز وابسته به شهرداری به عنوان‌ایستگاه‌های تزریق واکسن فعال شد و موفق شدیم پس از تزریق واکسن به 87 درصد شهروندان فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی را دوباره از سر بگیریم.

وی توضیح داد: در این راستا، با برنامه‌ریزی انجام شده در قرارگاه سلامت و با ایجاد تعامل و هم افزایی بین بخشی با دیگر سازمان‌ها و مجموعه‌های درون و بیرون از شهرداری موفق شدیم با اعزام تیم‌هایی به خانه افراد دارای معلولیت و سالمندان، کار تزریق واکسن را با موفقیت انجام دهیم.

رصد آسیب‌های پایتخت در قرارگاه اجتماعی

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در ادامه به برگزاری مستمر جلسات مرتبط با موضوع آسیب‌های اجتماعی با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در 6 جلسه خاص با موضوع آسیب‌های اجتماعی رهنمود‌هایی را ارایه فرمودند. در این جلسات مهمترین آسیب‌های اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت برای ساماندهی این آسیب‌ها در تهران، قرارگاه اجتماعی با حضور دستگاه‌های مختلف تشکیل شد.

توکلی‌زاده با توصیف وضعیت پایتخت پیش از شکل قرارگاه اجتماعی گفت: تا پیش از شکل‌گیری قرارگاه اجتماعی، 25 هزار معتاد متجاهر در خیابان‌های پایتخت حضور داشتند. این موضوع به محلی برای فضاسازی رسانه‌های بیگانه و برخی چهره‌های مجازی برای تخریب جامعه شده بود.

وی ادامه داد: رصد وضعیت اجتماعی پایتخت سبب شد، در دوره کنونی مدیریت شهری و در قالب قرارگاه اجتماعی، شهردار تهران به شکل هفتگی برای برطرف کردن مشکلات بین بخشی و ایجاد هماهنگی و هم افزایی برای کاهش آسیب‌های پایتخت اقدام کند.

معاون شهردار تهران، به تفویض اختیار رئیس جمهور شهید برای مدیریت آسیب‌های اجتماعی پایتخت به شهردار تهران اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات مرتبط با ساماندهی معتادان متجاهر در تهران، نبود زیرساخت و تخت کافی برای ساماندهی این افراد بود.

توکلی‌زاده اضافه کرد: در قرارگاه اجتماعی مقرر شد شهرداری 5 هزار تخت برای این منظور ایجاد کند. با توجه به احساس نیاز در این بخش، شهرداری نه تنها تعهد خود برای تأمین 5 هزار تخت را عملیاتی کرد بلکه، دو هزار تخت بیش از تعهد خود راه‌اندازی و وارد مدار بهره‌برداری کرد.

کار‌های بر زمین مانده را تمام کردیم

توکلی‌زاده با بیان اینکه با وجود اجرای طرح‌های ساماندهی معتادان متجاهر، شهروندان شاهد ادامه حضور این افراد در جامعه بودند، افزود: بسیاری از معتادان متجاهر که پس از ساماندهی دوباره به خیابان باز می‌گشتند دارای زخم باز، هپاتیت، ایدز، صغر سن و کبر سن، اختلالات روانی و… بودند که هیچ مرجعی حاضر به نگهداری از این افراد نبود.

معاون شهردار تهران، ادامه داد: با رصد این وضعیت شهرداری به موضوع ورود کرد و کار بر زمین مانده و بسیار سخت ساماندهی این افراد را در دستور کار خود قرار دارد. اکنون با استفاده از نیرو‌های متخصص در فضا‌های تخصصی این افراد نگهداری و خدمات دریافت می‌کنند.

پایان شکست‌ها در ساماندهی کودکان کار

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه در قرارگاه اجتماعی موضوعات دیگری مانند ساماندهی کودکان کار مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: تا پیش از فعالیت قرارگاه اجتماعی، برای ساماندهی کودکان کار بالغ بر 32 مرحله طرح اجرا شد اما همه این طرح‌ها با شکست رو به رو شد.

وی با بیان اینکه با بررسی دلایل موفق نبودن طرح‌های قبلی، راهکار‌های جدیدی برای رفع دلایل شکست‌ها طراحی و اجرا شد، بیان کرد: هماهنگی و نزدیک شدن نگاه مدیریت شهری و مجموعه‌های بیرون از شهرداری از جمله بهزیستی سبب شد با نگاه تخصصی و بهره‌گیری از افراد متخصص به این حوزه دشوار ورود کنیم و به نتایج مطلوبی در ساماندهی این کودکان برسیم.

توکلی‌زاده با بیان اینکه ورود مدیریت شهری برای پایان دادن به معضلات دیرینه پایتخت از سوی برخی افراد مورد انتقاد قرار می‌گرفت، توضیح داد: قرارگاه اجتماعی تهران به موضوع ساماندهی متکدیان ورود کرد. برخی می‌گفتند این موضوع به عهده شهرداری نیست و با وجود این معتقد هستیم این مشکلات متعلق به شهر و منطقه است و به این دلیل برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

برگزاری رویداد‌های بزرگ مردمی

معاون شهردار تهران در ادامه شکل‌گیری قرارگاه فرهنگی را از دیگر اقدامات مدیریت کنونی شهرداری تهران برشمرد و با بیان اینکه با رویکرد‌های جدید فرهنگی در این قرارگاه رویداد‌های بزرگ مردمی برای نخستین بار در شهر برگزار شد، افزود: در سه سال گذشته مناسکی در تهران بدون همکاری بین بخشی برگزار و مشارکت مردم برگزار نشده است. دستیابی به فناوری برگزاری رویداد‌هایی مانند مهمانی 10 کیلومتری غدیر، جشن امام رضایی‌ها و رویداد‌های خانواده محور از جمله این برنامه‌ها بوده است که اکنون در برخی کشور‌ها نیز با الگوبرداری از این رویداد‌ها، مشابه آن در حال برگزاری است.

توکلی‌زاده به بازخورد برگزاری رویداد‌های فرهنگی در پایتخت اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور شهید با حضور در جشن 12 هزار نفری دختران آرمانی که به مناسبت ولادت حضرت معصومه(س) در ورزشگاه آزادی برگزار شد، این مراسم را بزرگترین رویداد ولادت این بانو در تاریخ انقلاب اسلامی دانستند و همین تعبیر را نیز در برگزاری مهمانی 10 کیلومتری غدیر به کار بردند. موضوعی که موجب افتخار برای مدیریت شهری پایتخت است.

برگزاری بزرگترین رویداد ورزشی مردمی در پایتخت

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از توجه مدیریت کنونی شهری پایتخت به دسترس‌پذیر کردن خدمات شهرداری برای مردم در همه حوزه‌ها اشاره کرد و بیان داشت: در بخش ورزش شهروندی، با احیای اماکن تعطیل شده ورزشی و در اختیار قرار دادن این اماکن با نرخ‌های ارزان به مردم تلاش کردیم تا در بخش ورزشی خلأ‌های گذشته به ارث رسیده به این دوره مدیریت شهری را از بین ببریم.

توکلی‌زاده به طراحی نخستین رویداد مردمی ورزشی پایتخت با عنوان «قهرمان شهر» اشاره کرد و گفت: در سال نخست اجرای این طرح 600 هزار شهروند و در سال دوم آن یک میلیون نفر در این رویداد شرکت کردند. امسال نیز در دوره سوم برگزاری قهرمان شهر یک میلیون و 500 هزار شهروند با یکدیگر در رشته‌های مختلف ورزشی رقابت می‌کنند.

به گفته وی،. قهرمان شهر بزرگترین رویداد ورزشی مردمی در پایتخت و حتی کشور است که ابعاد برگزاری آن در سطح ملی و بین‌المللی نیز در حال دنبال شدن است.

قرارگاه تعلیم و تربیت محور ارتباط مسجد و مدرسه

معاون شهردار تهران به فعالیت قرارگاه تعلیم و تربیت اشاره کرد و گفت: این قرارگاه با محوریت طرح شهید آرمان علی وردی در حال فعالیت است. امسال 700 مسجد در پایتخت در قالب برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی به امکانات ورزشی مجهز شده‌اند. برپایی اردو‌های تفریحی و تربیتی برای نسل نوجوان و جوان از دیگر برنامه‌های این قرارگاه است تا بتواند نسلی آرمانی را برای جامعه تربیت کند.