به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از فارس، صفحه تتوکار اینستاگرامی که برای دختربچه ۵ ساله رژلب تتو کرده بود، با انتقاد کاربران از دسترس خارج شد.
گروه زندگی: «همه دوستام تتو دارن، منم دلم میخواست یه تتو مفهومی بزنم…» این را ویدا نوجوان ۱۶ ساله میگوید که بخش اعظمی از صورت، دستها، گردن و پاهایش را با تتوهای رنگی پوشانده است.
این درحالیست که دیروز دوشنبه ویدئو تتو زدن یک دختربچه ۵ ساله به اسم گندم در اینستاگرام منتشر شد. در این ویدئو گندم میگوید که «میخوام رو لبم تتو بزنم، چون آرزو داشتم لبام قرمز بشه…» کاربران زیادی به این ویدیو انتقاد کردند و در نهایت صفحه اینستاگرامی این تتوکار_بلاگر به دستور قضائیه تا اطلاع ثانوی غیرفعال شده است.
اواخر خردادماه امسال نیز ویدئو تتوی ابرو برای یک دختر ۷ ساله در اینستاگرام، حاشیههای بسیاری ایجاد کرد. در توضیح ویدئو منتشر شده نوشته شده بود که «چند روز پیش این دختر ۷ساله اومد واسه ابروهاش، چون دوستاش بهخاطر ابروهاش اذیتش میکردن، تصمیم گرفتیم که درستش کنیم.»
آمار دقیقی از تعداد افراد دارای تاتو در ایران در دسترس نیست، اما تب تتو زدن به سنین زیر ۱۴ سال رسیده است و نیمنگاهی به فضای مجازی نشان میدهد که بسیاری از کودکان و نوجوانها قسمتی از بدن خود را به دست تتوکارها سپردهاند.
این درحالیست که نرخ مصوبی برای هزینههای تتو کردن وجود ندارد و همین دست تتوکارها را برای گرفتن پول بیشتر باز گذاشته است؛ با توجه به نوع طرح و میزان کار تتو از ۵۰۰ هزار تومان تا ۴۰ میلیون و حتی ۱۰۰ میلیون خرج برمیدارد.
البته تب خالکوبی زدن تنها مختص ایران نیست، طبق گزارشات در سال ۲۰۱۲، حدود ۴۵ میلیون نفر (۲۱٪) فقط در آمریکا یک یا چند تتو بدن داشتهاند. اما طبق قوانین تتو در آمریکا، جوانترین سنی که میتواند در پرجمعیتترین ایالت آمریکا یعنی کالیفرنیا خالکوبی کند، ۱۸ سال است. این قانون، که بخشی از کد حقوقی کالیفرنیا است، افراد زیر ۱۸ سال را از انجام تتو، صرف نظر از رضایت یا اجازه والدین منع میکند.
گری ال فرید، استاد اطفال در دانشگاه میشیگان، میگوید که «در همه ایالتها از کودکان کمتر از ۱۸ سال میخواهند که رضایت والدین را قبل از انجام خالکوبی داشته باشند و والدین اجازه این کار را میدهند برخی به عنوان یک پاداش و جایزه و تشویق اینکار را انجام میدهند»، بنابراین اگر اینکار با اجازه والدین انجام شود و در جای خصوصی و پنهانی بدن باشد، مشکلی ندارد.
اما رابرت هیلی، رئیس اپیدمیولوژی در مرکز پزشکی جنوب غربی دانشگاه تگزاس در دالاس، میگوید که «یک اپیدمی بزرگ هپاتیت C وجود دارد که اکثر مردم آن را نمیدانند. والدین باید به فرزندان خود آموزش دهند که خالکوبی چیزی بیش از یک تصویر زیبا روی پوست آنهاست. آنها در معرض خطر عفونت مادام العمر هستند،» بنابراین تنها پنهان بودن مشکل را حل نمیکند، چون یک کودک یا نوجوان ممکن است در سن پایین چیزی را مُد بداند که در ۳۰ سالگی برایش خوشایند نباشد.
وکیل پایه یک دادگستری مهدی تقوی راد با بیان غیر قانونی بودن تتو برای کودکان میگوید که «در بسیاری از کشورها برای منع تتو روی بدن کودکان قوانینی وضع کردهاند و انجام این رفتار زشت را جرم تلقی کرده و بین ۳۶ماه تا ۵ سال حبس درنظر گرفتهاند. در ایران نیز باید با والدین و تتوکارانی که کودکان را در معرض این آسیب قرار میدهند برخورد شود و قوانین بازدارنده از این کار باشد.»