جستجو

دیابت نوع ۲ پیر شدن مغز را تسریع می‌کند

دیابت نوع ۲ پیر شدن مغز را تسریع می‌کند

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی میباشد

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایرنا، محققان به شواهد و مدارک جدیدی رسیده‌اند که نشان می‌دهد دیابت نوع ۲ سرعت پیر شدن مغز را افزایش می‌دهد و خطر آلزایمر را بالا می‌برد اما با تغذیه سالم، کاهش استرس و افزایش فعالیت فیزیکی می‌توان با آن مقابله کرد.

دیابت نوع ۲ می‌تواند بر سیستم‌ها یا دستگاه‌های مختلف بدن مانند قلب، چشم، کلیه و حتی مغز تاثیر بگذارد. محققان همچنین شواهد و مدارکی کشف کرده‌اند حاکی از اینکه دیابت به پیر شدن سریع‌تر مغز منجر می‌شود که می‌تواند خطر آلزایمر را هم بالا ببرد. اما آیا راهی برای جلوگیری از این وجود دارد؟

حدود ۴۲۲ میلیون نفر در سطح جهان مطابق آمار سال ۲۰۱۴ دیابت داشتند که ۹۵ درصد این موارد، نوع ۲ دیابت است. اکنون پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۴۵ در سطح جهان ۷۸۳ میلیون نفر مبتلا به دیابت خواهند بود. دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است که می‌تواند بر ارگان‌های مختلف بدن تاثیر بگذارد و در طول زمان به مشکلات زیادی منجر شود؛ مهم‌تر از همه به از دست رفتن بینایی، از دست رفتن حس به علت صدمه عصبی، بیماری قلبی و عفونت منجر می‌شود.

دیابت همچنین می‌تواند تاثیر منفی بر مغز داشته باشد. تحقیقات مشخص کرده است که دیابت نوع ۲ از طریق مکانیسم‌های مختلف می‌تواند به افول شناختی و مغزی، از دست رفتن حافظه و افزایش ریسک آلزایمر و زوال عقل بینجامد. اما مساله مهم این است که امکان جلوگیری از دیابت یا تاخیر در آن با برخی تغییرات در سبک زندگی وجود دارد. تغییراتی مانند تغذیه سالم‌تر با مصرف بیشتر میوه و سبزی، کاهش استرس و افزایش فعالیت‌های فیزیکی در این زمینه موثر است.