جستجو

غذاهای ضد آلزایمر کدامند؟

غذاهای ضد آلزایمر کدامند؟

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی میباشد

متخصص طب سالمندی گفت:‌غذاها و مواد غذایی سرشار از ویتامین E مثل گل کلم، کلم بروکلی، موز، عدس، لبنیات کم‌چرب، گوشت سفید و آجیل‌ها در پیشگیری از آلزایمر بسیار کمک‌کننده هستند.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری فارس، احمد دلبری، متخصص طب سالمندی و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران در استودیو این فرهنگستان با بیان اینکه تا این لحظه آلزایمر درمان ندارد، به ذکر مواردی در جهت پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و گفت: نکته مهم در این است که با رعایت برخی نکات می‌شود تا 40 درصد از بیماری آلزایمر پیشگیری کرد.

وی ادامه داد: آلزایمر وقتی اتفاق می‌افتد که سلول مغزی ما آسیب ببیند و ما دچار مرگ سلول مغزی شویم.

این متخصص طب سالمندی با اشاره به راهکارهایی برای پیشگیری ابتلا به آلزایمر، خاطرنشان کرد: یکی از این راهکارها داشتن قلب سالم است؛ به‌ طوری‌که هرچه قلب سالم‌تری داشته باشیم، خون رسانی به مغز بهتر صورت می‌گیرد و امکان مرگ سلول مغزی کمتر است.

وی تصریح کرد: سلول مغزی مانند سلول عضلانی است. وقتی بازوی ما می‌شکند و بعد از یک ماه از گچ آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ باز می‌کنیم،‌مشاهده می‌کنیم بخشی از عضله ما تحلیل رفته؛ در نتیجه سلول مغزی نیز همین طور است؛ به‌ طوری‌که هرچه بیشتر از آن استفاده کنیم و یک مهارت جدیدی یاد گیریم، به سلول مغزی کمک کرده‌ایم.

دلبری با تأکید بر تأثیر یاد گرفتن مهارت جدید در جلوگیری از ابتلا به آلزایمر، ابراز کرد: مطالعه خوب است اما نه اینکه روخوانی کنیم. روخوانی خیلی تأثیر ندارد، بلکه سلول مغزی باید فعال شود.

این متخصص طب سالمندی اضافه کرد: فعالیت‌های ورزشی نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد؛ به‌ طوری‌که دیده شده افرادی که ورزشکار هستند امکان ابتلای آنها به آلزایمر خیلی کمتر است.

وی با اشاره به نقش رژیم غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر یادآور شد: رژیم حاوی این مواد، میوه‌ها و به خصوص ویتامین ای، ب12 و اسید فولیک می‌تواند کمک‌کننده بسیار خوبی برای پیشگیری از آلزایمر شود.

دلبری با برشمردن برخی مواد غذایی مؤثر در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر ، بیان داشت: غذاها و مواد غذایی سرشار از ویتامین ای مثل گل کلم، کلم بروکلی، موز، عدس، لبنیات کم‌چرب، گوشت سفید و آجیل‌ها بسیار کمک‌کننده هستند، ضمن اینکه اخیرا به تأثیر زیاد زنجبیل نیز اشاره شده است.

این متخصص طب سالمندی تأکید کرد: هرچه غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و مثل سس مصرف کنیم امکان ابتلا به آلزایمر بیشتر است؛ ضمن اینکه نکته‌ای اخیرا به آن اشاره شده تعاملات اجتماعی است؛ به‌ طوری‌که دیده شده افرادی که در طول زندگی تنها بوده و دچار اضطراف و افسردگی بوده‌اند، شانس بیشتری برای ابتلا به آلزایمر دارند.