به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری فارس، سید مجید اخوان حجازی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و رئیس بخش آسیب های مغزی و نخاعی بیمارستان توانبخشی رفیده دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در رادیو گفت و گو پیرامون موضوع اهمیت انتخاب درست کوله پشتی دانش آموزان گفت: انتخاب کوله پشتی بسیار اهمیت دارد و باید بر اساس سایز تنه و جثه دانش آموز و جنس مناسب انتخاب شود.
وی افزود: جنس کوله پشتی باید سبک و حالت پذیر باشد تا به بدن دانش آموزان آسیب نرساند. ارتفاع کوله مهم است. حد بالایی کوله باید نقطه مهره برجسته گردن باشد و حداکثر تا روی استخوان لگن قرار بگیرد.
حجازی ادامه داد: بند های کوله پشتی باید روی شانه قرار بگیرند و زیاد باریک نباشند چرا که در صورت باریک بودن کوله به سمت عقب حرکت می کند دانش آموز خود را خم می کند و باعث انحراف ستون فقرات می شود.
وی افزود: اگر بند کوله پشتی بیش از حد پهن باشد نیز کوله از روی شانه دانش آموز جدا می شود. بند های کوله باید در حد پنج سانتی متر باشد و فوم در داخل آن باشد. بند های اضافی کوله در قسمت سینه و کمر باعث می شود که فشار کوله بر روی گردن و ستون فقرات کم شود و حمل کوله را نیز آسان تر می کند.
حجازی در مصاحبه با رادیو گفت و گو اظهار کرد: معمولا وقتی بند های کمری کوله بسته می شود پنجاه تا هفتاد درصد وزن کوله از شانه و ستون فقرات برداشته می شود و این وزن بر روی استخوان لگن منتقل می شود.
وی با بیان اینکه وزن کوله پشتی باید متناسب با وزن و سایز بدن باشد گفت: برای دانش آموزان ابتدایی وزن کوله به همراه وسایل آن باید حداکثر ده درصد وزن بدن دانش آموز باشد. برای سنین بالاتر و دبیرستانی ها وزن کوله پشتی باید حداکثر تا بیست درصد وزن آنها باشد.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مطرح کرد: محفظه های مختلف باید در داخل کوله پشتی وجود داشته باشند تا وسایل جا به جا نشوند و وسایل سنگین باید نزدیک ستون فقرات قرار بگیرند. وسایل متوسط پشت وسایل سنگین قرار بگیرند و وسایل سبک در قسمت های کناری و بیرونی باشند. جنس کوله باید سبک و محکم باشد و جنس نایلونی و پلی استری توصیه می شود. کوله پشتی همچنین باید ضد آب بوده و جاذب رطوبت نباشد.