جستجو

کودک‌تان تب دارد؛ چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

کودک‌تان تب دارد؛ چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی میباشد

در فصل سرما، سرماخوردگی کودکان دور از انتظار نیست. با این حال پرسش اینجاست که چه زمانی باید کودک تب‌دار خود را نزد پزشک ببریم؟

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، یک متخصص می‌گوید تب راه طبیعی بدن برای مبارزه با عفونت است؛ اما درجه بالای آن می‌تواند نگران کننده باشد.

دکتر «کریستوفر تولچر» در این باره توضیح داد: تب به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. تب گسترش ویروس‌ها و باکتری‌ها را کند می‌کند. تب همچنین به بدن کمک می کند تا آنتی بادی‌ها و مواد شیمیایی بیشتری بسازد که با عفونت مبارزه می‌کنند و به سلول‌های سیستم ایمنی کمک می کند تا بهتر در بدن حرکت کنند.

وی افزود: تب تقریباً هرگز خطرناک نیست. تنها درجه تب بالای ۴۱ درجه سانتیگراد به بافت‌های بدن آسیب می‌رساند.

بنابراین گفته می‌شود که اگر تب فرزندتان به بالای ۴۰ درجه سانتیگراد رسید، با پزشک خود تماس بگیرید. تولچر گفت: این به معنای آن نیست که کودک در خطر است اما کودک باید آن روز توسط پزشک معاینه شود.

اما چه زمانی «تب» یک اورژانس پزشکی محسوب می‌شود؟

فوراً با پزشک فرزند خود تماس بگیرید، اگر:

– تبی که بیش از چهار تا پنج روز طول بکشد.

– تب در نوزادی که کمتر از دو ماه دارد.

– تب ۴۱ درجه یا بالاتر در کودکان در هر سنی از جمله نوجوانان.

– تب در یک کودک (زیر یک سال) به مدت بیش از دو روز.

اگر کودک شما تب و هر یک از علائم زیر را دارد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا به بخش اورژانس بروید:

– بثورات گسترده قرمز یا بنفش

– سفتی گردن و سردرد شدید

– درد شدید از جمله درد بد شکمی

– تنگی نفس

– ضعف شدید یا تغییر وضعیت ذهنی

– کم آبی بدن

– تشنج

کودکان زیر پنج سال گاهی اوقات ممکن است در حین تب دچار تشنج شوند. تولچر گفت: تشنج‌ها ترسناک هستند، اما در بیشتر مواقع نیازی نیست به اورژانس مراجعه کنید.

اگر کودک شما تشنجی دارد که کمتر از دو دقیقه طول می‌کشد، با پزشک خود تماس بگیرید. اگر تشنج بیش از چهار تا پنج دقیقه طول کشید، با اورژانس تماس بگیرید.

با این حال، اگر درجه تب کودک ما بالا نیست و می‌توان آن را در خانه درمان کرد، چگونه می‌توان این کار را به بهترین نحو ممکن انجام داد؟

تولچر گفت: روی عملکرد کودک تمرکز کنید، نه عدد روی دماسنج. اگر تب کودک پایین است، اما کودک از سردرد یا گوش درد گریه می کند به او مسکن بدهید. با این حال، اگر درجه تب کودکتان کمی بالاتر است ولی نسبت به دیگر عوارض شکایتی نمی‌کند، فقط به آنها مایعات بدهید.

لایه‌های زیاد لباس و پتوهای سنگین تب را بالا می برد، بنابراین لباس خواب سبک و پتوهای سبک مناسب هستند.

مایعات فراوان به کودکان بیمار بدهید. تولچر توضیح داد: بدن هنگام تب خیلی سریعتر از زمان عادی آب می‌سوزاند به همین دلیل است که مصرف مایعات اضافی مهم است. شما نمی خواهید فرزندتان دچار کم آبی شود.

چگونه بفهمیم کودک ما ممکن است دچار کم آبی شده باشد؟ اگر ادرار کودک شما تیره است یا کودک شما به اندازه معمول ادرار نمی کند، مایعات بیشتری به او بدهید.

تولچر خاطرنشان کرد: اگر کودکی تب دارد و همچنین بدن درد زیادی نیز داشته باشد، دادن دارو باعث کاهش دو یا سه درجه‌ای تب می شود. همین کافی است.

با این حال به گفته متخصصان، حتی اگر کودک شما بیمار است و می خواهید هر چه سریعتر احساس بهتری داشته باشد، مراقب باشید در مصرف داروهای سرماخوردگی زیاده‌روی نکنید. دستورالعمل‌های روی داروها را به دقت دنبال کنید.

بهترین داروها برای تب استامینوفن یا ایبوپروفن هستند. هرگز به کودک خود آسپرین ندهید.

همچنین مهم‌تر از همه، نترسید و آرامش خود را حفظ کنید.

تولچر گفت: همه ما در زمان بیماری نیاز به استراحت داریم. این یکی از فواید تب است که باعث می‌شود شما استراحت کنید.