فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

جستجو

ویروس اچ پی وی سرطان زا اما قابل درمان است

ویروس اچ پی وی سرطان زا اما قابل درمان است

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد

به گزارش روابط عمومی بنیاد ، متخصص عفونی و عضو هیات علمی بیمارستان رازی دانشگاه های علوم پزشکی تهران ویروس اچ پی را یکی از عوامل موثر در ابتلای افراد به انواع سرطان دانست که می توان با اقدام به موقع مانع از پیشرفت آن شد و آن را درمان کرد.

دکتر طاهره سوری در نشست مربوط به شناخت ویروس پاپیلوما یا بیماری اچ پی وی که در نظام پزشکی تهران برگزار شد، اعلام کرد: یکی از شایعترین بیماری های تناسلی، زگیل تناسلی است که عامل اصلی سرطان سرویکس(دهانه رحم)، سر و گردن محسوب می شود.

وی افزود: هر روز مقالات مختلف در مورد تاثیر این ویروس بر روی ابتلا به انواع سرطان منتشر می شود. آنچه که بعد از اورال سکس شایع شد، سرطان های سر و گردن بود که با حالت ایپدمی مواجه شدیم.

سوری به تاثیر ابتلا به این ویروس در مورد سقط جنین اظهارکرد: مطالعات جهانی نشان می دهد که می تواند عامل نازایی و در کاهش توان اسپرم موثر باشد و دهانه رحم را برای باروری دچای مشکل کند، این مسائل اهمیت پیشگیری و واکسیناسیون را بیشتر می کند.

این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه آنچه که ما به عنوان زگیل تناسلی می بینیم نوک قله کوه یخ است، تاکید کرد: شاید فقط 25 درصد از مبتلایان علامت نداشته اند، 55  درصد دیگر بر اساس آزمایش ها مشخص شده و فقط 20 درصد را با زگیل ها و نمود خارجی توانسته ایم مشاهده کنیم.

وی 50 درصد انواع ژنوتیپ های پاپیلوما یا اچ پی وی را پرخطر دانست که می تواند عامل ابتلا به انواع سرطان باشد، اضافه کرد: نکته قابل توجه این است که این ویروس قابل درمان است و بیش از 90 درصد موارد طی 2 سال اول به طور کامل درمان و پاک می شوند و این پاکسازی توسط سیستم ایمنی و خدادادی انسان انجام می گیرد.

سوری خاطرنشان کرد: انواع پر خطر ماندگاری بیشتری دارند و تداخل سلولی بیشتری می توانند ایجاد کنند از همین رو باید جدی تر گرفته شوند. مردان شانس بهتری در پاکسازی دارند و 7 و نیم ماهه در مردان و 9 و نیم ماه در زنان پاکسازی زمان می برد.

این متخصص عفونی با بیان اینکه بیشترین روش انتقال ژنیتال است که در تماس با محیط آلوده رخ دهد، ادامه داد: این ویروس در کودکانی بیشتر دیده شده که والدین آن رابطه اورال دارند که طی سال های گذشته این نوع رابطه نیز بیشتر شده است.

وی افزود: مساله دیگر بحث زیبایی است که برای خانم ها زیبایی این ناحیه به میزان صورتشان اهمیت دارد و ابتلا به این بیماری می تواند این بخش را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

سوری یادآورشد: بر روی کیفیت سکس زوجین نیز تاثیرگذار است، بسیاری از مواقع پس از درمان ممکن است جای زگیل بهبود یافته روی پوست باقی بماند و شخص نگران توضیح دادن به شریک عاطفی آتی خود باشد.

این متخصص عفونی با بیان اینکه این بیماری اغلب در افرادی دیده می شود که در روابط جنسی پر انرژی و فعال هستند و امکان الزام آنان برای کاهش روابط جنسی وجود ندارد، اظهارکرد: نکته قابل توجه این است که افراد مبتلا شده به این ویروس می توانند پس از بهبود ازدواج کنند و بچه دار شوند و به زندگی عادی خود بازگردند.

وی گفت: واکسن این ویروس اکنون در بازار وجود دارد و واکسن 9 ظرفیتی آمریکایی که به صورت محدود وارد، توزیع و مصرف شد و اکنون در بازار چهار ظرفیتی آمریکایی و 2 ظرفیتی ایرانی موجود است و افراد می توانند از هر کدام در صورت دسترس با مراجعه به پزشک تزریق کنند.

سوری با بیان اینکه بهتر است این واکسن در افراد 9 تا 26 سال تزریق شود، خاطرنشان کرد: برای افراد بالاتر از این سن نیز تزریق آن موثر است و مطالعات اخیر تایید می کند که این واکسن حتی برای افراد 45 سال نیز موثر است.

این متخصص عفونی تاکید کرد: به تمامی افرادی که هنوز فعالیت جنسی خود را آغاز نکرده اند توصیح اکید می شود که بیش از ورود به هر نوع رابطه ای حتما اقدام به تزریق واکسن کنند.

به همت بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی نشستی به منظور روشنگری و اطلاع رسانی در خصوص ویروس پاپیلوما یا بیماری اچ پی وی با حضور ویروس شناسان، متخصصان عفونی و روانپزشکان برگزار شد.

ویروس اچ پی وی یا پاپیلوما یکی از شایعترین بیماری های عفونی مربوط به دستگاه تناسلی و روابط جنسی است که در صورت پیشگیری و درمان نکردن می تواند منجر به ابتلای فرد به انواع سرطان ها شود.

بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی با مشارکت جمعی از متخصصان به همین منظور نشستی برگزار کرد که طی آن ابعاد تاریخی، روانشناختی، ویروس شناسی و راه حل درمانی بیماری پاپیلوما بررسی و اطلاع رسانی شد.

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *