فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

جستجو
جستجو

توصیه‌های روانپزشکی برای کاهش اضطراب دانش‌آموزان

توصیه‌های روانپزشکی برای کاهش اضطراب دانش‌آموزان

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با اشاره به اینکه بسیاری از کودکان هنگام جدا شدن از والدین مضطرب می‌شوند، به والدین هشدار داد: جلوگیری از هرگونه تماس کودک با محیط خارج این پیام را به کودک می‌دهد که محیط بیرون خطرناک است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری فارس، تنها چند روز دیگر ماه مهر ، ماه به‌یادماندنی دانش و علم‌آموزی و مدرسه رفتن و درس‌ومشق، آغاز می‌شود.

رفتن به مدرسه برای بیشتر کودکان یک تجربه لذت‌بخش و هیجان‌انگیز است. بااین‌حال، برای برخی، حضور در مدرسه ممکن است رنج‌آور و تحمل آن دشوار باشد و یا از آن اجتناب شود.

این کودکان ممکن است از اختلال اضطراب جدایی رنج ببرند که به‌صورت اجتناب از رفتن به مدرسه، عدم تمایل به تعامل با سایر کودکان، بدون حضور والدین یا مراقبان یا امتناع از به‌تنهایی خوابیدن شکل بگیرد.

البته باید بدانیم  برای کودکان عادی است که هنگام ورود به مهدکودک یا پیش‌دبستانی ترس از جدایی داشته باشند. بااین‌حال، این اختلال با اضطراب بیش از حد و نامتناسب با رشد کودک در مورد جداشدن از خانه یا مراقب او مشخص می‌شود.

علائم اضطراب جدایی جسمی، شناختی و رفتاری است. علائم جسمی ممکن است شامل معده درد، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، سردرد، گر گرفتن، خستگی، گریه، عدم توانایی در صحبت‌کردن، تنش و لجبازی باشد.

امین ماهورام،فوق تخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: ترس از مدرسه یکی از مشکلات شایع در دوران تحصیل است که به ویژه در سال‌های ابتدایی دبستان بیشتر دیده می‌شود.

فوق‌تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با بیان این‌ که وجود استرس در والدین می‌تواند مقدار نگرانی و اضطراب فرزندان را به‌مراتب افزایش دهد توصیه کرد: تا زمانی‌ کـه خودتان آرامش نداشته باشید نمی‌توانید بـه فرزند خود نیز کمک کنید.

ماهورام با بیان اینکه هراس از مدرسه، ترس بیش از حدی است که در مورد برخی کودکان در خصوص رفتن و ماندن در مدرسه وجود دارد، افزود: این کودکان ممکن است در مکان‌های دیگر بتوانند دوری از مادر را تحمل کنند.

فوق‌تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: ترس از مدرسه می‌تواند از بخش خاصی از مدرسه، عملکرد تحصیلی، محیط مدرسه یا در اثر تجربه اتفاق‌های ناخوشایند، مانند آزار دیدن از دوستان در مدرسه یا مشکلاتی در مسیر خانه تا مدرسه باشد، در این موارد پی‌بردن به علت هراس، برای مداخلات درمانی ضرورت دارد.

ماهورام با اشاره به اینکه برخی کودکان هنگام جداشدن از مادر اضطراب شدیدی تجربه می‌کنند توضیح داد: در مواردی هم کودک حتی در خانه هم مانند سایه مادرش را دنبال می‌کند تا به این وسیله بر اضطراب خود غلبه کند. چنین کودکانی به جداشدن از مادر(هرکدام از والدین) و خانه، تمایلی نشان نمی‌دهند، چون به‌شدت وابسته‌اند.

کودک را از معلم نترسانید

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان به والدین توصیه کرد: کودک به جزییات همه قوانین و مقررات مدرسه واقف نیست و تهدید و ترساندن آن‌ها می‌تواند مشکل‌آفرین باشد، بنابراین هرگز او را از معلم نترسانید، مثلا به او نگویید اگر غذا نخوری به معلمتان خواهم گفت.

 فرزند را صبح زود بیدار کنید

وی گفت: برای آنکه بتوانید استرس و نگرانی شروع مدرسه فرزندان‌تان را کاهش دهید باید بـه سراغ روش تمرین و تکرار بروید، یعنی باید تغییرات روزمره‌ای را که بعد از شروع سال تحصیلی در زندگیشان رخ می‌دهد پیش از آن زمان کم‌کم ایجاد کنید تا خود را به آ‌ها عادت دهند. برای مثال شـما می‌توانید از چند روز قبل از شروع مدرسه، فرزند خود را صبح زود بیدار کنید.

 به صورت تدریجی از کودک جدا شوید

ماهورام ادامه داد: تعداد زیادی از والدین عادت دارند کـه تا لحظه آخر در کنار فرزند خود بمانند و خیال کودک خود را راحت کنند، در حالی که این کار باعث می‌شود جدایی کودک از والدین سخت‌تر شود. بهتر است والدین به صورت تدریجی از کودک دور شوند تا هم برای کودک قابل تحمل باشد و هم بتوان پس از مدتی ترس از جدایی را از بین برد.

 به فرزند خود اطمینان بخشی کنید

وی به والدین یادآوری کرد: اگر کودک شـما دچار مشکلات جدی و یا اختلالات مشخصی نباشد، می‌تواند یاد بگیرد کـه خودش را با شرایط جدید و رفتن بـه مدرسه تطابق دهد. علاوه بر آنکه مهم است به ترس‌ها و نگرانی‌های فرزند خود توجه کنید و آنها را نادیده نگیرید، بـه فرزند خود بگویید در کنار او هستید و می‌توانید با کمک یکدیگر آمادگی لازم را برای این مرحله تازه از زندگی‌ او ایجاد کنید.

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *