فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

جستجو

سمن‌ها، بازوان مردمی دولت در مواجهه با چالش‌های اجتماعی

سمن‌ها، بازوان مردمی دولت در مواجهه با چالش‌های اجتماعی

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد

سازمان‌های مردم‌ نهاد که همواره نقش مؤثری را برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه ایفا کرده‌اند، اکنون به دنبال طرح‌های ابتکاری و خلاقانه برای یاری‌رسانی به مردم و مقابله با چالش‌های اجتماعی هستند.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از ایرنا، سازمان‌های مردم‌نهاد یکی از بازوان اجرایی و توان‌افزایی دولت‌ها برای تحقق ‌برنامه‌های مرتبط با مشارکت‌های اجتماعی محسوب می‌شوند تا فارغ از مقررات دست و پاگیر اداری، مسیر خدمت‌رسانی به مردم را هموار کنند.

اکنون به غیر از تعاونی‌ها، بیش از ۲۲۰ هزار تشکل مردم‌نهاد در ایران فعالیت می‌کنند و بیش از ۲ میلیون نفر از خدمات آنان به‌طور مستقیم و غیرمستقیم بهره‌مند می‌شوند که از این میان فقط ۲۲۰ هزار یتیم در کشور تحت پوشش خدمات خیریه تشکل‌های مردمی قرار دارند.

درزمینهٔ فعالیت تشکل‌های مردم‌نهاد همین ارقام و جامعه تحت پوشش گویای گستردگی خدمات آنان محسوب می‌شود، سمن‌هایی که در حوزه‌های مختلف از درمان تا مدیریت بحران حضور دارند و در کنار مسئولان و دولتمردان به خدمات‌رسانی می‌پردازند.

جایگاه و نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در همراهی با دولتمردان برای اجرای طرح‌های اجتماعی سبب شد تا برخی از فعالان این عرصه در نشست هم‌اندیشی با مسئولان سازمان امور اجتماعی کشور به بیان دیدگاه‌های خود برای بهبود خدمت‌رسانی به مردم بپردازند.

«ممکن است مشکلات مختلفی در جامعه فراهم شود و آن گروهی که می‌توانند برای رفع چالش‌ها مطالبه گری، اقدام و پیگیری کنند، تشکل‌های مردمی هستند»؛ این جمله‌ای است که محسن ولئی معاون مشارکت‌های مردمی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در مورد مهم‌ترین مسئولیت تشکل‌ها می‌گوید.

ولئی تأکید دارد که طرح‌های دانش‌بنیانی در حوزه پیشگیری، کاهش و رصد آسیب‌های اجتماعی وجود دارد که هم‌اکنون در تشکل‌های مردم‌نهاد فعال است و به جد مباحث مربوطه را پیگیری هستند و بسیاری از طرح‌های ابتکاری که به خصوص قشر جوان و خلاق جامعه طی سال‌های اخیر اجرا کرده‌اند، شایسته تقدیر محسوب می‌شود.

سه هزار خیریه در حوزه سلامت فعالیت می‌کنند

محمدجواد حیدری پور مدیرکل امور خیرین و مؤسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت در همین زمینه از فعالیت سه هزار خیریه در حوزه سلامت خبر می‌دهد و حامیان و سرمایه‌گذاران اصلی برای ساخت بیمارستان‌ها و حمایت مالی و روانی از بیماران را اعضای همین خیریه‌ها می‌داند.

حیدری پور معتقد است که جنس مؤسسات خیریه حوزه سلامت با دیگر نهادهای خیریه متفاوت است و وزارت بهداشت نیز در این زمینه با رویکرد تسهیلگری برای چنین نهادهایی به تعامل به آن‌ها می‌پردازد.

وی تأکید دارد که وظیفه حاکمیت تسهیلگری فعالیت سازمان‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد است و در بحث اجرا کمتر باید وارد میدان شود.

به گفته مدیرکل امور خیرین و مؤسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، طی ۲ سال ابتدایی دولت سیزدهم مشارکت اجتماعی در حوزه سلامت بیش از ۲ برابر شده و توجه مردم به حوزه سلامت طی سال‌های اخیر بیشتر شده است.

حمایت از تولیدات خانواده‌های بی‌سرپرست

مصطفی راستینه مدیرعامل بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیز به یکی از اقدامات در دست اجرای مردمی برای کاهش چالش‌های اجتماعی اشاره دارد و از راه‌اندازی نرم‌افزاری برای فروش محصولات و تولیدات خانواده‌های بی‌سرپرست و بد سرپرست خبر می‌دهد.

به گفته وی، این سکو فرصت خوبی است تا خانواده‌ها محصولات خود را بدون واسطه به فروش برسانند و به‌طور مستقیم سود و پول خود را دریافت کنند، این توصیفی است که راستینه از این مارکتینگ برای خانواده‌های بدسرپرست و بی‌سرپرست دارد.

مدیرعامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یکی از طرح‌های پیش بینی شده برای ارائه به تشکل‌ها و افراد تحت پوشش آن‌ها را بحث اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی در خصوص ویروس «اچ پی وی» اعلام کرد و گفت: این بنیاد آماده است تا هر نوع خدمتی در این زمینه از آموزش، تربیت مربی، تأمین واکسن و تزریق آن را انجام دهد چراکه این موضوع طی سال‌های اخیر به یکی از دغدغه‌های مردم تبدیل شده است.

تشکل‌های مردم‌نهاد بدون دریافت هزینه، با صرف زمان و انرژی شخصی در تلاش هستند تا باری از دوش جامعه و دولت بردارند، خیران هیچ انتظاری در قبال ایثار و هزینه کرد خود ندارند و سازمان‌های مردم‌نهاد برای بهتر شدن وضعیت کنونی جامعه تلاش می‌کنند، همه به امید دریافت و گسترش یک انرژی مثبت در هر شهر و منطقه‌ای.

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *