فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

فرا رسیدن نوروز باستانی، یادآور شکوه ایران، بر همه مردم پاک پندار و نیک کردار خجسته باد

جستجو

درمان معلولیت ها در زمان طلایی اهمیت دارد

درمان معلولیت ها در زمان طلایی اهمیت دارد

این مطلب تهیه و تنظیم شده توسط روابط عمومی بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی می‌باشد

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از خبرگزاری رکنا، انسیه ایمانی اظهار کرد: حدودا هشت تا ۱۰ درصد از جمعیت کشور دچار معلولیت است و حدودا دو درصد از این حدودا ۱۰ درصد تحت پوشش بهزیستی هستند.وی با بیان اینکه حدود ۱۴ هزار معلول شناسایی شدن در استان وجود دارد گفت: تقریبا دو درصد جمعیت معلولین تحت پوشش بهزیستی هستند.

وی با بیان اینکه تعدادی از معلولین اصولا به بهزیستی مراجعه نمی کنند افزود: تقریبا ۱۰ درصد جامعه دچار معلولیت هستند اما حدودا دو درصد از این جمعیت ۱۰ درصدی به بهزیستی مراجعه می کنند و هشت درصد ماقی مانده بنا به دلایل مختلفی نظیر وضعیت مالی مناسب، خفیف بودن معلولیت و…هیچگاه به بهزیستی مراجعه نمی کنند.

وی با بیان اینکه طرح غربالگری شنوایی و بینایی کودکان نقش مهمی در کاهش جمعیت معلولین در کشور و استان داشته تصریح کرد: برخی از معلولیت ها اگر به موقع و در سنین کم شناسایی شود قابل رفع هستند.

نقش مهم طرح های غربال گری در کاهش جمعیت معلولین

وی بر لزوم رفع اینگونه معلولیت ها در زمان طلایی آن تاکید و تصریح کرد: برخی از معلولیت ها اگر در زمان طلایی درمان شناسایی و رفع نشوند تا آخر عمر با فرد می مانند.

معاون توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان سمنان اضافه کرد: نباید زمان طلایی را برای درمان معلولیت ها از دست داد و برای تحقق این مهم باید خانواده ها با شیوه های مختلف آگاه شوند.

این کارشناس با اشاره به معلولیت کم شنوایی و ناشنوایی به عنوان یکی از مصادیق معلولیت افزود: اگر این مهم در سن زیر سه سالگی شناسایی و نسبت به کاشت حلزون اقدام شود، کودک معلول درمان و در ادامه می تواند وارد مدرسه های عادی شود.

وی از غربالگری یک هزار کودک هم استانی در همین راستا خبر داد و افزود: اجرایی شدن طرح غربالگری شنوایی و بینایی کودکان در سراسر کشور از سوی سازمان بهزیستی به کاهش آمار معلولین در این بخش کمک شایانی کرده است.

ایمانی ادامه داد: در همین راستا غربالگری شنوایی و غربال بینایی و شناسایی اختلالات بینایی به خصوص تنبلی چشم هر ساله برای کودکان ۳ تا ۶ سال اجرایی می شود.

معاون توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان سمنان آگاه سازی خانواده ها در این بخش را بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: رسانه ها می توانند نقش بسیار مهمی در آموزش و آگاهی بخشی جامعه داشته باشند.

وی به رصد معلولیت ها در برنامه ششم توسعه به عنوان یک هدفگذاری مهم نام برد و گفت: خوشبختانه اجرایی شدن این مهم در استان سمنان نیز برنامه ریزی و فرآیند آموزش خانواده ها و معلولین نیز که یک فرآیند یک ساله بود انجام شد.

کاهش ۲ و ۹ درصدی طلاق و ازدواج در سمنان در سه ماهه امسال

معاون توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه بخش عمده معلولیت ها ناشی از بروز حوادث و از جمله تصادفات جاده ای است اظهار کرد: عوامل ژنتیکی سهم بسیار کمی در دلایل بروز معلولیت ها در کشور دارد.

ایمانی با اشاره به افزایش طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی گفت: در سه ماهه اول امسال طلاق ها در استان سمنان حدودا دو درصد کاهش داشته است. البته در همین بازه زمانی میزان ازدواج ها در استان نیز ۹ درصد کاهش یافته است.

وی از طلاق به عنوان یک پدیده چندوجهی یاد کرد و افزود: بررسی همه جانبه این آسیب اجتماعی نیازمند بررسی همه جوانب است. ضمن اینکه فرهنگ و محیط نیز نقش مهمی در آن دارد به طور مثال ممکن است که در یک شهرستان همچون میامی یک عامل در بروز طلاق و یا کاهش ازدواج نقش اساسی داشته باشد اما در شهرستانی مثل گرمسار همان عامل وزن چندان موثری نداشته باشد.

LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *